Florin Mihăilă, revocat după o zi din funcția de rector la Academia de Poliție

Nu fusese bine numit în funcția de rector al Academiei de Poliție, că ministrul Marcel Vela la revocat după o zi de la numire pe șimleuanul Mihăilă Florin.

Mihăilă este fost coleg de liceu cu ministrul Lucian Bode și ar fi fost al doilea șimleuan la conducerea Academiei de Poliție. Dar se pare că informațiile cum că Mihăilă este cercetat penal și diciplinar s-au adeverit, astfel că a fost eliminat rapid de conducerea Ministerului Afacerilor Interne.


Ministrul de Interne Marcel Vela l-a împuternicit în mod ilegal la conducerea Academiei de Plagiate, ăăă, pardon, Academiei de Poliție pe Marius Florin Mihăilă, președintele Comisiei de Etică din Academie.

Sunt deja trei zile bătute pe muchie de când ministrul Vela știe, de la mine, nu de la angajații Ministerului, că Marius Mihăilă a fost împuternicit ilegal pentru că acesta este cercetat disciplinar din iulie 2019, dar nu face nimic.

Și nu numai că face, dar a pus și interdicție în Minister să mi se răspundă la solicitările de date publice sub pretextul că „deocamdată nu le au”.

Eu am reușit să fac rost de dovada că Mihăilă este anchetat disciplinar în câteva ore, însă pentru ministru pare că e infinit mai greu să o obțină. Sau poate că îi e cam greu să își asume că a făcut o împuternicire în mod ilegal.

În Statutul Polițistului se spune clar că „Poate fi împuternicit polițistul care … nu este cercetat disciplinar”. Iar Mihăilă este cercetat nu pentru vreo bagatelă, ci pentru mușamalizare a unor plagiate în calitate de președinte al Comisiei de Etică din Academie.

Vă spun sincer, am avut mari așteptări de la ministrul Vela. Am crezut că dorește să reformeze instituția care asigură resursa de viitori ofițeri din întreg ministerul, am crezut că vrea să curețe putregaiul din Academie, că vrea să facă curățenie în paradisul plagiatorilor, însă nu.

Toate astea nu au contat în fața rugăminții colegului său de guvern, ministrul Transporturilor Lucian Bode, care i l-a recomandat pe Mihăilă, fostul lui coleg de clasă din liceu, pe care anterior l-a recomandat și la șefia IPJ Sălaj, unde a fost împuternicit tot ilegal.

Ce-i drept, ar fi culmea ca Vela să își asume reforma la Academia de Poliție când mâna lui dreaptă, Bogdan Despescu, este și el un plagiator care ar trebui verificat inclusiv de Academia de Poliție.

Sursa Facebook Emilia Sercan

Așa se face că după 5 luni la conducerea IPJ Sălaj, șimleuanul Mihăilă Florin a rămas în „fundul gol” cum s-ar spune. A rămas fără șefia IPJ, iar la o zi după ce fusese numit recor al Academiei de Poliție, ministrul Vela l-a revocat.

Mihăilă Florin se va întoarce la catedră la Facultatea de Poliție, post cel ocupa înainte să devină inspector șef IPJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.