Ministrul Lucian Bode a mers pe jos, cu metroul sau cu autoturism electric în „Vinerea verde”

Ministerul Mediului a lansat, vineri, 12 martie, campania “Vinerea Verde”, în încercarea de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Autoritățile încurajează transportul alternativ spre şi dinspre serviciu. Potrivit Ministerului Mediului, sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

Vineri, 12 martie, ministrul de Interne Lucian Bode s-a alăturat proiectului „Vinerea Verde” și a renunțat la mașina pe care o folosea în mod obișnuit. În schimb, Lucian Bode a mers pe jos, a folosit metroul și va folosi autoturismul electric, în funcție de distanțele pe care le-a avut sau le are de parcurs.
„Inițiativa colegului meu, ministrul Barna TÁNCZOS, are susținerea tuturor membrilor Guvernului și sper ca, din ce în ce mai mulți români, să ni se alăture și să ne aducem astfel cu toții contribuția la protejarea mediului. Nu este un efort foarte mare. Cu siguranță, putem ca cel puțin o zi pe săptămână să renunțăm la autoturismele proprii clasice în favoarea mijloacelor de transport în comun sau a altor opțiuni ecologice, trotinete, biciclete, mașini electrice sau chiar a mersului pe jos”, declară ministrul Bode. 
Aceste măsuri sunt îndrăznețe și de perspectivă, deoarece reprezintă un început pentru dezvoltarea infrastructurii necesare, cât și pentru identificarea unor soluții viabile care să contribuie la un mediu mai sănătos pentru noi toți.
„Cred în acest proiect și sunt convins că protejarea naturii este un deziderat al fiecăruia dintre noi, sens în care, vă încurajez să respectăm cu toții “Vinerea verde””, a conchis Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *