Ministrul Lucian Bode este prezent la Praga, unde continuă seria întâlnirilor pe tema Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode este prezent azi la Praga unde a avut două întâlniri importante pe tema Schengen cu minstrul ceh Vít Rakušan, respectiv cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne. 

„În marja conferinței ministeriale a Procesului Praga pe tema migrației am avut astăzi două întrevederi bilaterale foarte bune pe tema extinderii spațiului Schengen cu Vít Rakušan, ministrul de interne ceh și reprezentant al Președinției în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene, respectiv cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.
Discuțiile avute au vizat în principal coordonarea acțiunilor comune la nivel european din perioada următoare, ocazie cu care le-am mulțumit celor doi interlocutori pentru susținerea fermă acordată prioritizării aderării României la spațiul Schengen. Totodată, am reiterat importanța aderării României la spațiul Schengen cât mai curând și am subliniat modul constructiv în care ne-am coordonat în toată această perioadă.
Cu acest prilej, am reconfirmat cu interlocutorii mei că misiunea voluntară de evaluare Schengen, recent încheiată, a decurs în condiții foarte bune, existând toate premisele unei evaluări pozitive și cuprinzătoare pentru România.
De altfel, atât Presedinția cehă a Consiliului Uniunii Europene, cât și Comisia Europeană m-au asigurat astăzi de determinarea lor în ceea ce privește calendarul propus pentru adoptarea deciziei de aderare până la finalul acestui an, așa cum au anunțat în cadrul reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 14 octombrie de la Luxemburg”, a transmis ministrul Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.