Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu-PNL, DEMIS a 4-a oară în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată, miercuri, în Camera deputaților, cu 166 de voturi ”pentru”, 94 ”împotrivă” şi 28 de abţineri. Este a doua oară când o moțiune simplă care îl vizează pe Florin Cîțu trece de voturi din Parlament.

Intitulată «Virusul Cîţu» a infectat economia naţională, moțiunea a fost inițiată de parlamentarii PSD, care l-au acuzat, printre altele, pe ministrul liberal al Finanțelor, că a implementat în mod defectuos programul IMM Invest, destinat firmelor mici și mijlocii și că a arătat că a fost ”incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie” în contextul pandemiei de coronavirus.

Cîțu a căzut de patru ori în șase luni

Liberalii l-au adunat cu fărașul de pe jos, l-au scuturat de praf și au decretat că poate fi refolosit, că e foarte competent.

Românii au văzut cât de competent este ministrul Cîțu.

 Nu a reușit să răspundă concret la o simplă întrebare: pe ce a cheltuit miliardele împrumutate?

 Nu a știut nici să răspundă dacă și cu cât va mari pensiile în septembrie.

 Iar firmele au simțit, din păcate, și ele competența ministrului liberal de Finanțe. Cel mai mic pachet de sprijin, ca răspuns la pandemie, dintre statele europene, de doar 3% din PIB. La același nivel cu Tunisia sau Togo și cu mult sub Polonia (15% din PIB) sau Cehia (18% din PIB)!

„Dar Președintele Iohannis și premierul Orban sunt mulţumiți de el! Florin Cîțu pare să fie foarte bun doar pentru liberali și afacerile lor. Pentru românii simpli și pentru economia locală, ministrul Finanțelor rămâne mai periculos decât un virus. Iar, din păcate, nici aici nu există vaccin care să repare efectul acțiunilor sale”, susține Partidul Social Democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.