Modernizarea drumului județean care leagă Sălajul de Maramureș

Consiliu Județean Maramureș derulează în acest moment proiecte de reabilitare a drumurilor județene pe o lungime de 200 de km. Valoarea acestora se apropie de 400 de milioane de lei. Am început cu drumurile cele mai intens circulate: Valea Izei, Drumul Nordului, Valea Ruscovei sau DJ 109 F Rogoz-Baba, Șomcuta-Mare _Remeți pe Someș nemodernizate în ultimii 30 de ani.

Îmi doresc, în calitate de vicepreședinte al CJ Maramureș cu atribuții în gestionarea drumurilor județene, ca în următorii ani numărul kilometrilor aflați în reabilitare să se dubleze. În acest scop avem deja peste 100 de km aflați în proiectare și lucrăm la noi tronsoane care vor face subiectul unor studii viitoare.

Zilele acestea, alături de directorul SC Drumuri Județene S.A., Emil Marinescu, și specialiști din departamentul tehnic al societății, am inspectat tronsonul de drum județean 108 E, Chelința-Cheud (Sălaj). Foarte mulți sălăjeni din satele din dreapta Someșului (Năpradea, Vădurele, Traniș, Someș Guruzlău) locuiesc în Baia Mare. Reabilitarea acestui drum ar reduce cu cel puțin 20 de km distanța pe care o parcurg acum.

Voi face tot posibilul ca intenția mea și dorința celor din zonă să se concretizeze prin întocmirea unui proiect și obținerea finanțării. O partea a acestui drum este din piatră. Am dat dispoziție ca pe această porțiune să se intervină în următoarele săptămâni pentru a fi ameliorată.

Sursa: George Moldovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.