Nouă polițiști din cadrul IPJ Sălaj au fost sancționați pentru diferite abateri disciplinare

Cercetări prealabile soluţionate prin COMPARTIMENTUL CONTROL INTERN   

În anul 2021, prin Compartimentul Control Intern s-au efectuat verificări în cadrul a 25 de cercetări disciplinare.

Din cele 25 de cercetări, 20 au fost soluţionate, iar cinci sunt în lucru. Cele 20 de cercetări soluţionate au vizat 22 de poliţişti.

În cazul a 13 poliţişti  s-a dispus clasarea, întrucât nu au rezultat abateri în urma verificărilor.

De asemenea, într-un caz a fost dispusă atenţionarea, iar în alte două s-a dispus diminuarea drepturilor salariale cu 15% pentru o perioadă de două, respectiv trei luni, pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.

Totodată, faţă de şase polițiști a fost sesizat consiliul de disciplină, pentru următoarele abateri: comportament necorespunzător la serviciu, familie sau în societate care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiul instituţiei; încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţiile stabilite prin lege; respectiv neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.  

„Încă din primele zile de mandat una dintre principalele priorități a fost și este îmbănătățirea nivelului de pregătire profesională a subordonaților și creșterea încrederii cetățeanului în Poliție. Îmi doresc îmbănătățirea imaginii Poliției Sălăjene, astfel încât nu voi tolera nicio abatere disciplinară sau de orice altă natură și voi sancționa dur orice de derapaj venit din rândul polițiștilor din subordine. 

Polițistul trebuie să aibă un comportament exemplar, să respecte cu strictețe toate normele în vigoare, conduita profesională și să aibă un comportament exemplar atât la serviciu, cât și în familie sau în societate.

Vreau să asigur cetățenii județului Sălaj că instituția pe care o conduc este permanent în slujba cetățeanului și lucrează pentru cetățean, asigurând siguranța, ordinea și liniștea publică 24 de ore din 24″, transmite șeful IPJ Sălaj, comisar șef de poliție Stupar Marius. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *