O nouă amânare în dosarul de corupție al primarului Septimiu Țurcaș

Judecătorii Tribunalului Maramureș au amânat pentru a doua oară pronunțarea deciziei pe fond în acest dosar penal în care este judect deja de mai bine de patru ani primarul din Șimleu, Țurcaș Septimiu

Se pare că decizia instanței se lasă greu așteptată, fiind a doua amânare de la pronunțare. Este o decizie grea și cu impact puternic în mediul politic, dat fiind faptul că cel mai important inculpat din dosar este primarul Septimiu Țurcaș, prim-vicepreședinte al PNL Sălaj și cuscru cu actualul șef al DNA, Crin Bologa.

O eventuală condamnare ar scandaliza toată presa națională, iar PNL ar avea de suferit foarte mult la imagine chiar în prag electoral.


Deja e celebru cazul de corupție de la Primăria Șimleu Silvaniei, unde primarul Septimiu Țurcaș – prim-vicepreședinte PNL Sălaj, este judecat din 2016 la Tribunalul Maramureș. La ultimul termen de judecată, de pe 8 iulie, magistrații au amânat cauza și au stabilit un nou termen pe 15 iulie când urma să se pronunța pe fond.

Azi, judecătorii maramureșeni au amânat din nou să pronunțe o decizie și au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 20 iulie, când cel mai probabil se vor pronunța.

Concret, pe 20 iulie ar trebuie să aflăm dacă primarul PNL Spetimiu Țurcaș va fi sau nu condamnat cu executare. Oricare ar fi decizia, primarul Țurcaș mai are o cale de atac.

Prim-vicepreședinte al PNL Sălaj și primar al orașului Șimleu, Septimiu Țurcaș riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani, ceea ce l-ar scoate din cursa electorală și i-ar încheia cariera politică.

Condamnarea care ar „demola” PNL Sălaj

O eventuală condamnare, chiar și cu suspendare, l-ar scoate din politică pe Septimiu Țurcaș, astfel că PNL ar fi obligat să caute un alt candidat la Primăria Șimleu pentru alegerile din 27 septembrie. Totodată, PNL Sălaj s-ar ruina automat dacă Țurcaș – al doilea om din partid, ar fi condamnat. La fel și scaunul de parlamentar al lui Lucian Bode s-ar clătina serios, pentru că PNL adună cele mai multe voturi din zona Șimleu.

Septimiu Țurcaș judecat într-un dosar penal cu acuzații grave

Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis la data de 18 februarie 2016, că pot începe judecata faţă de Septimiu Ţurcaş, rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca fiind considerat în regulă.

Primarul Septimiu Țurcaș  este judecat de magistrații Tribunalului Maramureș pentru infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice , fals în înscrisuri sub semnătură privată și şi fals în declaraţii.

Abuzul în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

4 thoughts on “O nouă amânare în dosarul de corupție al primarului Septimiu Țurcaș

  1. ok acum ca Turcas nu mai poate candida in Simleu este adevarat ca va candida preotul de la biserica mica sustinut de PSD? intreb nu dau cu parul

  2. bun, deci probabil PNL il va sustine pe Bob ca si la Zalau. Eu sunt de stanga, sunt curios daca PSD merge cu popa sau cauta un om serios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.