OFICIAL: Marius Stupar a fost împuternicit la șefia IPJ Sălaj

Azi, 9 iunie, clujeanul Marius Stupar (fost instructor auto), cel care a preluat conducerea IPJ Sălaj de la Mihăilă Florin, se află la București unde a primit „binecuvânatarea” minsitrului Vela. A fost chemat încă de ieri, 8 iunie, iar azi Marius Stupar a fost împuternicit oficial pentru a conduce IPJ Sălaj în următoarele trei luni de zile.

Surse din rândul polițiștilor spun despre Marius Stupar că nu ar avea capacitatea necesară și nici experiența profesională pentru a conduce un Inspectorat de Poliție.

Rămâne ca Stupar să confirme sau să infirme spusele surselor noastre.

Cine este polițistul Marius Stupar și ce avere are?

Înainte cu doar 9 zile de căderea Guvernului Dăncilă, Stupar a fost adus la Sălaj de către ministrul de Interne, Carmen Dan, oferindu-i o funcție de adjunct la IPJ Sălaj. Marius Stupar a condus Biroul Autostrăzi din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Cluj. Stupar a devenit polițist după ce înainte a profesat ca instructor auto.

Potrivit ultimei declaraţii de avere completată la data de 17 aprilie 2018, Marius Stupar declară că deţine 3 terenuri intravilane în comunele Becaş – 773 mp, Săcuieu – 1200 mp şi Băişoara – 500 mp.

Stupar deţine 2 clădiri ambele cumpărate în acelaşi an 2016 – o casă de 181 mp în Cluj-Napoca şi un apartament de 29 mp în Turda. Marius conduce un Peugeot 308 fabricat în anul 2007 dobândit prin cumpărare. Familia Stupar are datorii al Banca Transilvania de 320.273.000 lei.

La venituri, Stupar nu face public salariul încasat din Poliţie, dar în declaraţia de avere din 2016 declara un salar de 57.837 lei plus 11.680 lei normă de hrană, adică un venit lunar de 5.800 lei.

Soţia Ramona Stupar este farmacistă şi câştigă anual 54.000 lei, plus 2.400 lei bonuri de masă. Soţia lui Stupar a mai încasat în anul 2017 şi pensia mamei de 34.600 lei care are probleme de sănătate, dar şi alocaţiile copiilor în valoare de 2.016 lei.

În anul 2016, Marius Stupar a vândut un apartament în valoare de 80.000 euro.

Cine vor fi cei doi adjuncți la IPJ Sălaj?

Pentru funcțiile de adjuncți se vehiculează următoarele nume: comisar șef Ioan Santavan – șef Serviciu Resurse Umane; Mureșan Cosmin – șef Serviciu Investigații Criminale; Groza Ioan – șef Serviciu Ordine Publică (a fost împuternicit adjunct pentru o săptămână).

Și Coman Gabriel ar mai fi fost în cărți pentru una dintre cele două funcții de adjuncți la IPJ Sălaj. Coman este actualul șef al Poliției Orașului Jibou – împuternicit de fostul șef Mihăilă și a fost adus de la Poliția Șimleu.

Din păcate nu va fi înscăunat pe funcția de adjunct, întrucât se numără printre cei șase ofițeri de „carieră” cercetați discilinar pentru că au girat nelegiuirile fostului șef al IPJ Sălaj, Mihăilă Florin – fost șef al Academiei de Poliție pentru 7 zile, scos pe linie moartă de același ministru Marcel Vela PNL – cel care l-a promovat ilegal în toate aceste funcții înalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.