Orașul Jibou are internet gratuit în 10 locuri centrale

Orașul Jibou a aplicat pentru a obține finanțare din cadrul programului WiFi4EU- program prin care localitățile din România pot accesa vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice încă din 2018 de la lansarea oficială, astfel :

În data de 15.05.2018 au fost încarcate electonic prin portalul WiFi4EU documentele si informațiile necesare pentru crearea contului pe platformă a orașului Jibou.

Au urmat cele 3 apeluri pentru depunerea candidaturii orașului : 7 noiembrie 2018, 4 aprilie 2019 și 19 septembrie 2019, apeluri în cadrul cărora orașul Jibou a aplicat pentru obținerea finanțării, prin inregistarea cererii pe platforma WiFi4EU.

Deoarece orașul Jibou nu s-a aflat pe listele cu proiectele căștigătoare, și cunoscând importanța promovării accesului liber la internet, în anul 2020 a fost aprobat în Consiliul Local, proiectul “Realizare rețea Wifi zona centrală, Orașul Jibou”, proiect finanțat din bugetul local, lucrare care în prezent este executată și se află în perioada de testare. În cadrul proiectului au fost prevazute 10 puncte de acces wifi pe toată zona centrală a orașului Jibou.

Orasul Jibou

 WIFI gratuit în locurile publice!

Pe 3 Iunie, Comisia Europeană deschide cea de-a patra perioadă de aplicații pentru programul WiFi4EU, care are ca scop asigurarea accesului gratuit la internet pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Este o șansă importantă de modernizare pentru zonele rurale ale României.

Rețelele de WiFi vor fi instalate în locuri publice precum piețe, parcuri, instituții publice, biblioteci și spitale.

ATENȚIE! Pentru acest program pot aplica TOATE localitățile din statele membre, iar administrațiile publice locale vor decide care sunt spațiile publice unde hotspoturile vor fi amenajate. Comisia Europeană acoperă costurile instalării infrastructurii, iar municipalitățile acoperă cheltuielile de funcționare.

Finanțarea pentru fiecare unitate administrativ-teritorială va fi în valoare de 15.000 EUR și se va aplica principiul “primul venit, primul servit”.

Așadar, administrațiile locale trebuie să fie pregătite pentru a se înscrie online, începând cu data de 3 iunie, ora 13:00, pe site-ul: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.