Orban REFUZĂ să vină în faţa Parlamentului. Avertisment ALDE: E motiv pentru moţiune.

”Una dintre condiţiile pentru votarea stării de urgenţă a doua oară a fost ca dl Orban să prezinte săptămânal un raport în faţa Parlamentului. Ne aducem aminte replica plină de dispreţ a dlui Orban faţă de Parlament. Dânşii nu au venit să prezinte raportul. Şi atunci, dacă se solicită o nouă stare de urgenţă, ce veţi face?”, a întrebat analistul Bogdan Chirieac.

Tăriceanu: Este motiv suficient pentru moţiune

„Nu e o joacă, Parlamentul nu funcţionează ca o gară prin care trece trenul fără să se oprească. Mă refer aici la Guvern. Comisiile de specialitate se vor reuni fizic. Sigur, trebuie luate nişte măsuri de protecţie, ceea ce nu e foarte simplu, dar nici foarte complicat. Am remarcat că hotărârea 4 a Parlamentului care a încuviinţat starea de urgenţă avea la punctul 2 chemarea dlui Orban la fiecare 7 zile în faţa Parlamentului.

Dl Orban sfidează instituţia Parlamentului, nu mai vorbesc de anumiţi parlamentari pe care îi sfidează în mod direct. Sigur, acesta poate să fie un motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. În raporturile interinstituţionale prevăzute de Constituţie, puterea Executivului este sub puterea Parlamentului. Dacă mai trebuie să îi amintim asta dlui Orban. Refuzul de a se prezenta, ca prim-ministru, în faţa Parlamentului, este motiv suficient pentru depunerea moţiunii de cenzură. Sigur, se poate rezolva şi altfel, prin adresarea la CCR, care nu cred că va avea reţinere în a da dreptate Parlamentului.”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.