Părintele bisericii din Ortelec, Nicolae Gudea a primit „Crucea Transilvană”

Lucrările efectuate la locașul de cult din Parohia Ortelec, Protopopiatul Zalău, au fost binecuvântate, duminică, 23 august, de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. Prezent la eveniment, în mijlocul credincioșilor din cartierul Ortelec, a fost și viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie şi l-a hirotesit sachelar pe părintele Călin-Ioan Blaga, preot misionar al Protopopiatului Zalău. Apoi, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu i-a oferit parohului din Ortelec, părintele Nicolae Gudea, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, pentru activitatea adminis­trativ-gospodărească și pastoral-misionară. Ierarhul i-a oferit lui Florian Oros, eno­riaș al Parohiei Ortelec, Distincţia „Crucea Sălăjană”, în semn de apreciere pentru ajutorul acordat bisericii. Au mai fost înmânate diplome celor care s-au implicat în finalizarea lucrărilor efectuate la acest locaș de cult.

În 2006, preotul paroh Nicolae Gudea a început ridicarea noii biserici din localitate, în condiţiile în care biserica veche, datată de la 1840, era neîncăpătoare. Lucrările de edificare la noua biserică au fost încheiate în 2013, când a fost şi sfinţită.

Între 2018 și 2020 au fost realizate mai multe lucrări la biserica veche din Ortelec, în curtea locașului de cult fiind edificate o troiță și un monument al eroilor din cele două războaie mondiale.

One thought on “Părintele bisericii din Ortelec, Nicolae Gudea a primit „Crucea Transilvană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.