Patru dosare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru salvarea de vieţi, prin depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Patru persoane au fost identificate încălcând astfel de reguli, trei dintre acestea se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi una avea permisul de conducere suspendat.

►Primul dosar penal a fost întocmit la data de 12 martie. Un bărbat de 49 de ani, din judeţul Sălaj, a fost depistat la ora 18.48, de către poliţiştii din Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1H, între localităţile Şimleu Silvaniei şi Nuşfalău.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Două zile mai târziu (14 martie a.c., ora 15.15), în localitatea Bocşa, un tânăr de 27 de ani, din Sălaj, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău în timp ce conducea autoturismul, deşi dreptul de a conduce era suspendat.

►În aceeaşi zi, la ora 19.02, poliţiştii din Şimleu Silvaniei au oprit pentru control pe Drumul Comunal 103, prin localitatea Bădăcin, un autoturism condus de un sălăjean de 41 de ani.

Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►La scurt timp (14 martie a.c., ora 20.10), o femeie de 42 de ani, din judeţul Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Ulciug a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ.

În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

Şi în acest caz rezultatul a fost pozitiv. Conducătoarea auto avea o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea acestora, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *