Piața Agroalimentară din orașul Șimleu și-a găsit constructor/Va fi gata în 2022


Primarul orașului de sub poalele Măgurii, Septimiu Țurcaș, a anunțat că a fost semnat contractul și vor începe lucrările la Piața Agroalimentară din oraș, un proiect promis încă acum patru ani, în campania electorală din 2106


Piata Agroalimentara, este un proiect finanțat din resurse proprii și i-a scos peri albi priamrului Țurcaș. Administrația locală a încercat să obțină un credit. Simleu este un oras care nu este imprumutat, deci nu a fost imprumutat în ultimii 15 ani. Din păcate gradul de indatorare mare a României a făcut ca valoarea creditului să fie aprobat pentru perioada 2020-2021. Proiectul a fost scos la licitație pe SEAP și într-un final o câștigat o firmă, care urmează să înceapă lucrările.

„Am semnat contractul pentru Piața Agroalimentară, urmând ca, constructorul să înceapă lucrările în cel mai scurt timp. Lucrările vor începe din partea din spate, va demola toate clădirile vechi și va începe construcția. Am fost obligați să mutăm piața, iar începând de luni,  4 aprilie, va funcționa pe strada Tudor Vladimirescu, la fabrica de unt. 

Știu că este un inconfort să muți piața dintr-o mai zonă centrală într-o zonă mai la capătul orașului, dar este singura soluție pe care am găsit-o.  Sperăm ca pe o perioadă de cel puțin un an de zile, piața va funcționa acolo. 

Lucrarea la noua piață are termen de doi ani de zile în care trebuie finalizată. Ne-am propus împreună cu cosntructorul ca după ce o parte din piață va fi finalizată, imediat să o punem în funcțiune. 

Vă solicit cu tot respectul săaveți răbdare, proiectul pieței este unul frumos. Sunt persoane care îmi spun că este proiectul cu care am venit în campania electorală din 2016 și este adevărat. Nu l-am început în 2020 că vine iar campania electorală. Știți bine, am organizat trei licitații și nu s-a prezentat nimeni. La ultima licitație s-a prezentat o singură firmă și sper ca această firmă să aibă capacitatea de a lucra și bine și în viteză”, spune primarul Șimleului, Septimiu Țurcaș.

Edilul a transmis că vor începe și lucrările la cele două grădinițe pe fonduri europene. Începând de luni, 4 aprilie, sosesc echipele de muncitori și încep lucrările la Grădinița nr.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.