Plata unei datorii cu sex oral, legală într-o țară din UE

O problemă juridică atipică a apărut în Spania, după ce o femeie din Mallorca i-a cerut fostului cumnat să o împrumute cu 15.000 de euro, iar el i-a cerut, la scurt timp după aceea, să-i facă se.x oral în schimbul datoriei, potrivit presei din peninsulă.

Tribunalul din Palma di Mallorca nu a considerat infracțiune stingerea unei datorii bănești între adulți prin relații se.xuale. Secțiunea 2 a Tribunalului din Palma a hotărât că plata unei datorii contractate voluntar cu felație sau „a deveni xiribeva [prostituată] a creditorului în timp ce împrumutul era plătit” nu este o infracțiune și, din acest motiv, a respins contestația formulată de victimă.

Curtea Constituțională din Spania a avizat favorabil că plata unei datorii prin felatie poate fi admisibilă legal. În acest fel, instanța susține rezoluția Tribunalului Palma, care nu a considerat infracțiune achitarea unei datorii bănești între adulți prin relații se.xuale, notează ABC.

Secțiunea 2 a Tribunalului din Palma, prezidată de Diego Gómez-Reino, a hotărât că plata, prin sex oral, a unei datorii contractate voluntar nu este o infracțiune și, din acest motiv, a respins contestația formulată de victimă.

De asemenea, judecătorii au exclus existenţa unei infracţiuni în formă continuată de constrângere, în pofida solicitării Parchetului şi a judecătorului de instrucţie.

Evenimentele datează din septembrie 2019 când o femeie din Mallorca, în vârstă de 38 de ani, care la acea vreme avea probleme financiare serioase, a împrumutat bani de la fratele fostului ei partener de viață, în vârstă de 58 de ani, notează voxpublica.ro.

Bărbatul, care locuiește ca și ea într-o localitate din regiunea Pla de Mallorca, i-a împrumutat femeii 15.000 de euro, care, potrivit acesteia, ar fi trebuit returnați ”puțin câte puțin, atunci când va fi posibil”.

Câteva zile mai târziu, conform plângerii femeii, bărbatul i-a spus că, din moment ce îi făcuse acea favoare cu banii, trebuie să-i dea două-trei „biberoane” (felatio) pe săptămână.

Acest lucru s-a întâmplat în cinci ocazii, în care a făcut se.x oral cu fostul ei cumnat în interiorul vehiculului său. Femeia a susținut că s-a simțit „obligată din punct de vedere psihologic, pentru că el o ajutase” și „a ajuns să se simtă amenințată”.

A doua zi s-a întâlnit cu el, pentru a pune capăt relației și a returna niște cadouri pe care i le făcuse fostul cumnat. El i-a spus că speră că va primi banii înapoi. Ea l-a blocat pe telefonul mobil.

Ulterior, inculpatul i-a transmis o scrisoare în care îi spunea că ar trebui să-l contacteze pentru a discuta despre plata debitului și că, dacă nu va face acest lucru, va apela la avocați pentru a revendica cei 15.000 de euro.

Instanța a respins cauza pentru că a înțeles că există consimțământul liber privind returnarea datoriei sub formă de se.x oral, ceea ce a determinat reclamanta să depună contestație de neconstituționalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *