PNL a atacat la CCR DNA-ul pădurilor, deși au votat legea în Senat/ USR e scandalizat

Vicepreşedinte USR Allen Coliban a criticat luni PNL după ce liberalii au atacat la Curtea Constituţională DNA-ul Pădurilor. „Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL”, subliniază Coliban, care explică că deşi liberalii au votat în Senat în favoarea proiectului, aceştia au atacat apoi legea la CCR.

„Tocmai am aflat că Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de înfiinţare a DNA-ului Pădurilor. Astăzi DNA-ul Pădurilor trebuia să fie în vigoare, dar preşedintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR.   Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor. PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, a afirmat Allen Coliban miercuri pe Facebook.

Liderul USR Dan Barna a reacţionat, precizând că acţiunea PNL-ului e împotriva înţelegerii dintre PNL şi USR privind investirea primului cabinet Orban:

„Am aflat în această dimineaţă că Guvernul a decis să atace la Curtea Constituţională legea privind înfiinţarea DNA-ului pădurilor. O decizie stupefiantă şi dezamăgitoare, în condiţiile în care membrii cabinetului spun permanent că sunt preocupaţi de protejarea mediului şi că fac eforturi să oprească furturile din pădurile României. Acest gest nu face decât să demonstreze contrariul. Am acceptat susţinerea investiturii primului cabinet Orban cu acest obiectiv explicit formulat. Acţiunea de azi merge, în mod inexplicabil, în direcţia opusă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

„Refuzul lui Iohannis de a promulga respectiva lege și atitudinea duplicitară a PNL-ului nu fac decât să amâne funcționarea unei instituții menite să combată defrișările ilegale și furtul masiv de lemn. În fapt Iohannis, PNL și guvernul Orban probează încă odată că sunt complici și protectori ai jefuitorilor pădurii românești”, au transmis liderii PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.