PNL a început negocierile pentru fuziunea cu ALDE

PNL va începe negocierile cu ALDE pentru a fuziona, a decis marți Biroul Politic Național (BPN) al partidului condus de Florin Cîțu.

Anunțul a fost făcut marți seară de către purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, care a precizat că Dan Vîlceanu va conduce, din partea PNL, echipa de negociere cu ALDE. Din echipa PNL vor mai face parte Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

„Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE”, a susținut Ionuț Stroe.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

„Noi la nivel național din ALDE am stabilit o echipă de negociere care să poarte discuții cu toate partidele politice care se integrează în viziunea principiilor noastre, urmând ca după aceste discuții ALDE va stabili partidele cu care se vor continua aceste negocieri. Negocieri în urma cărora se va stabili de către forurile naționale a partidului o decizie în acest sens”, transmite liderul ALDE, Valeriu Crișan. 

La nivelul județului Sălaj, liderul ALDE Valeriu Crișan a fost vicepreședinte PNL Sălaj și vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj pe vremea când făcea parte din partid. Acum ar avea posibilitatea de a se întoarce înapoi în partidul condus de Lucian Bode.

Valeriu Crișan a fost exclus din PNL după ce a acceptat să fie șeful de cabinet al pesedistului Călin Forț pe vremea când acesta era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Sursele noastre spun că motivul real de excludere a luu Valeriu Crișan din PNL ar fi notorietate acestuia și opoziția afișată împotriva fuziunii PNL cu PD-L.

La ultimele alegeri parlamentare Valeriu Crișan a candidat pentru un loc de deputat din partea ProRomânia – partidul condus de fostul premier Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *