PNL Sălaj „fură” candidații PSD-ului, în lupta pentru putere

Odată ce a fost anunțată data pentru alegerile locale 27 septembrie, au început primele acțiunie electorale în Sălaj. Tonul acțiunilor electorale a fost dat de PNL, care și-a adus la Zalău o parte din echipa de la guvern în frunte cu premierul Orban.

Vizita de la Zalău a premierului Orban s-a încheiat cu o întâlnire în Parcul Central unde au participat circa 50 de liberali, primari, consilieri locali și județeni.

A fost momentul în care s-a pus baza strategiei de campanie a PNL în Sălaj. S-au discutat despre candidați, liste electorale, dar și modalitatea de propagandă electorală.

Patru „traseiști” pleacă de la PSD și vor candida independenți, dar cu susținerea PNL

N-a trecut nici o săptămână și vedem primele mutări importante pe scena politică din Sălaj. Patru primari ai PSD sunt racolați de PNL și puși să candideze independenți spun ei, dar noi știm că vor avea susținerea PNL și cel mai probabil chiar vor candida sub sigla PNL.

Cu siguranță putem vorbi aici de negocieri dure, murdare și chiar interese ascunse. De ce nu putem crede că ar fi vorba și de șantaj politic? Vom vedea la momentul potrivit.

Actualii primari în funcție din comunele Fildu de Jos – Albert Nicolae, Cuzăplac – Mircea Pop, Gârbou – Alexandru Spătar, Creaca – Eugen Terec, sunt „trădătorii” care au părăsit PSD și s-au „vândut” celor de la PNL.

Să vedem cinei PNL Sălaj !

PNL Sălaj este defapt fostul PDL, condus de Lucian Bode, actual ministru al Transporturilor și deputat. Bode a candidat în 2016 la funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, dar a fost făcut knok-out candidatul PSD, Tiberiu Marc.

Prim-vicepreședintele PNL Sălaj, Septimiu Țurcaș, primarul orașului Șimleu Silvaniei este judecat pentru corupție de Tribunalul Maramureș, iar peste 4 zile judecătorii vor da sentința pe fond. Țurcaș riscă o condamnare de până la 7 ani de închisoare.

PNL Sălaj, un partid care se poate duce la „fund” dacă judecătorii din Maramureș îl vor condamna pe liderul Septimiu Țurcaș.

Nici liderul Lucian Bode nu a fost departe de a avea probleme cu justiția. Bode a fost filmat de mai multe ori în ultimii ani când a dat declarații la sediul DNA din București într-un caz de finanțare ilegală a campaniei electorale.

PNL Sălaj este un partid care are probleme mari atât în sondaje, dar și cu justiția, duce o lipsă acută de personal calificat. Nu are candidați la funcții importante – ex. Primăria Municipiului Zalău și în mai multe comune sălăjene – Crasna, Șamșud, Camăr și Boghiș.

În alte 5 comune Fildu de Jos, Cuzăplac, Gârbou, Creaca și Bocșa, se pare că PNL încearcă să fure candidații de la PSD.

„Am aflat în urmă cu câteva zile că opțiunea celor patru colegi – primarii din Cuzãplac, Gârbou, Creaca și Fildu de Jos este ca la alegerile locale din acest an să candideze ca independenți.

Respectăm decizia pe care au luat-o și le mulțumim pentru munca pe care au depus-o ani de zile în calitate de primari ai #PSD în comunitățile care i-au ales.

Noi vom continua discuțiile cu cei patru edili și poate, până la depunerea candidaturilor, vor lua o altă decizie.

Îi întrebãm pe PDL-iștii vopsiți în PNL-iști dacă atunci când au ei un interes e bună “ciumă roșie”?”,

transmite conducerea PSD Sãlaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.