PNL susține un candidat condamnat la închisoare pentru Primăria Șimleu Silvaniei

Primarul din oraşul Şimleu Silvaniei, prim-vicepreşedinte al PNL Sălaj, Septimiu Ţurcaş, a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice- infracțiunea asimilată corupției.


Liderii PNL Sălaj au declarat în mass-media locală că îl vor susține pe Spetimiu Țurcaș ca independent, adică  nu au o problemă că tocmai ce a fost condamnat pentru fapte de corupție. Deci, Țurcaș va candida la Primăria Șimleu Silvaniei pentru al 5-lea mandat de primar, fără nicio jenă în fața simleuanilor.

Însă Alianța USR-PLUS au un candidat mult mai cinstit, repsectiv pe Bob Virgil care este de profesie jurist.

Oare ce spun colegii din USR și PLUS, cei care se luptă în Parlament pentru a promova legea „Fără penali în funcții publice”?


Sentinţa a fost pronunţată luni, 20 iulie, de Tribunalul Maramureş, într-un dosar complex vizând semnarea de către primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar şi avizarea plăţii de către Ţurcaş a unor lucrări pentru Primăria Şimleu Silvaniei, care în realitate nu au fost realizate.

Conform sentinţei pronunţate, Septimiu Ţurcaş a fost condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind totodată exonerat de acuzaţia de fals în înscrisuri, din acelaşi dosar. Instanţa a decis, pe lângă condamnare și menţinerea sechestrului asupra unui apartament şi a unor terenur aparţinând primarului din Şimleu Silvaniei.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi și alţi 7 inculpaţi, toți la pedepse cu suspendare. De asemenea, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 155.974 lei, respectiv 25.183,50 lei şi 29.950,67 lei de la doi dintre inculpaţi.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

One thought on “PNL susține un candidat condamnat la închisoare pentru Primăria Șimleu Silvaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.