PNȚCD cere observatori internaționali/ Alegerile locale și parlamentare riscă să fie anulate

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNȚCD Sălaj pe data de 20 septembrie, președintele Cristian Terheș și europarlamentar, a declarat că alegerile locale sunt organizate neconstituțional si cu vadita incalcare a prevederilor internationale in materie de alegeri libere democratice, fapt pentru care partidul a făcut mai multe demersuri în instanță, de la Tribunalul Salaj si Curtea de Apel Cluj, pana la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Curtea Constituțională.

Mai mult, liderul PNȚCD Salaj, Terheș spune că săptămâna viitoare va sesiza și forurile internationale cu privire la modul viciat în care au fost organizate alegerile locale, care vor crea premizele pentru „cea mai mare frauda electorala de la comunisti pana in prezent”.

Europarlamentarul Terheș acuză partidele parlamentare de faptul că au modificat legile electorale recent pentru a discrimina partidele neparlamentare si a vadi romanii de un proces electoral liber si corect.

Rezultatul? Terheș spune că a initiat o serie de actiuni in justitie in care contesta prevederile discriminatorii din legea alegerilor locale. Demersul facut de PNȚCD este unul fără precedent în România și poate conduce efectiv la anularea alegerilor locale.

Terhes a declarat ca obiectivul PNTCD, partid ce are ca valoare fundamentala sustinerea democratiei desavarsite, este de a modifica aceste legi electorale, ce au reminiscente din perioada FSN, astfel incat alegerile viitoare sa fie organizate democratic, liber si corect, fara a favoriza un partid sau altul.

Urmăriți declarația integrală a liderului PNȚCD, Cristian Terheș 

Conferință de presă susținută de liderii PNȚCD Sălaj – europarlamentar Cristian Terheș și Gheorghe Stanciu – candidat la președinția Consiliului Județean Sălaj

Publicată de Monitorul SJ pe Duminică, 20 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.