EXCLUSIV:Polițist de la Biroul de Investigare a Fraudelor, cercetat de procurorii sălăjeni

Un caz șocant din interiorul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a ieșit la suprafață în zilele acestea.

Un agent de poliție din cadrul Biroul de Investigare a Fraudelor – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Rusu Marcel este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru presupuse fapte ilegale comise în exercitarea funcției.

Concret, este vorba despre faptul că agentul de poliție Rusu Marcel din Șimleu Silvaniei, a urmat un curs de asistent medical, iar în același timp s-a pontat ca și cum ar fi prezent la serviciu, deși faptic nu a muncit pentru IPJ Sălaj.

În urma acestei abateri polițistul Rusu Marcel ar fi prejudiciat IPJ Sălaj cu 1.600 de ore, adică ar fi încasat ilegal circa 10 salarii.

Neregulile au fost depistate după ce Compartimentul Control Intern a făcut verificări. Documentele au fost înaintate Consiliului de Disciplină din cadrul IPJ Sălaj, iar în cursul zilei de ieri, 13 iulie, șeful Poliției Sălăjene, Marius Stupar, a semnat documentele care cau fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

„Confirm situația prezenată. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru a dispune măsurile conform legii. Consiliul de Disciplină a luat decizia de a sesiza parchetul și chiar eu am semnat documentele. 

Voi fi tranșant și ferm în luarea deciziilor și nu voi avea nicio reținere în a aplica măsurile legale pentru orice abatere sau încălcare a legii în rândul polițiștilor din subordine”, a declarat în exclusivitate pentru Monitorul de Sălaj, inspectoul șef Marius Stupar.

Prim-procurorul PT Sălaj, Bogdan Chiș, a transmis că în acest moment documentele nu au ajuns la unitatea de parchet.  Cel mai probabil că vor ajunge în perioada următoare.

Șeful procurorilor din Sălaj spune că au mai existat situații în care Consiliul de Disciplină din cadrul IPJ Sălaj a sesizat Parchetul considerând că există indicii de săvârșirea unor fapte de natură penală.

2 thoughts on “EXCLUSIV:Polițist de la Biroul de Investigare a Fraudelor, cercetat de procurorii sălăjeni

  1. Fraieri mai sunt cine au încredere inPolitie și politisti.
    Ăștia merg la serviciu nu mai asa sa și ia bani. Salariul Nicidecum sa și facă datoria.
    O prietena a spus.. PRINDE HOTUL ȘI ADU L LA NOI..

  2. Halal polițist în Zalău!
    Sunt ca și societatea i. Care trăim mai mult rebuturi ale societății. scursuri a societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.