Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag în acţiune


Un bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de instigare publică a fost identificat de poliţişti. O acţiune în sistem integrat a avut loc în cursul zilei de ieri, pe raza Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag, ce a avut ca scop siguranţa cetăţenilor. Peste 150 de persoane au fost legitimate, aproape 100 de autoturisme au fost verificate şi zeci de sancţiuni contravenţionale aplicate


La data de 28 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul secţiei, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică şi Rutier, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile Cluj, au acţionat pentru  asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare.

În acest context au fost legitimate 154 de persoane, fiind verificate 97 de autovehicule.

De asemenea, au fost verificate şi cinci societăţi comerciale cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 16 au fost aplicate pentru nerespectarea Ordonanţelor Militare, 15 la regimul circulaţiei rutiere, şase la Legea 61/1991, două la OUG 97/2005 şi o sancţiune la OUG 34/2008.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au mai identificat un bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de instigare publică, faptă comisă la data de 23 aprilie a.c.

Din cercetări s-a stabilit că bărbatul a postat la data menţionată, pe o reţea de socializare un mesaj prin care instiga populaţia la acte de violenţă, asupra unei persoane, din judeţul Sălaj.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de instigare publică şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.