Polițiștii din Sălaj sunt la datorie în minivacanța de 1 iunie

Poliţiştii din Sălaj sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanţa de 1 Iunie.

În perioada 28 mai-1 iunie, polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În activități cu vor fi angrenați, zilnic, peste 100 de poliţiştii din Sălaj de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Misiunea polițiștilor se va concentra, în principal, pe activităţi de menţinere a ordinii şi a siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă  şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.

Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa.

Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

Totodată, poliţiştii din sălaj recomandă tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă, trebuie să circulați cu viteză redusă.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să fie făcută prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.