Povestea unei tinere speranțe a folclorului sălăjean – Mara Alessia Rus

Azi vă prezentăm povestea tinerei Mara Alessia Rus, care are 16 ani și este din comuna Surduc, județul Sălaj. A încheiat anul acesta clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu din Jibou”, profil Filologie.

Mara este membră a Ansamblului Folcloric Someșul din Jibou, al Asociației cultural-educative Someșul Jibou, condusă de director Mihai Petriș, profesori coregrafi dans popular – Anghel și Doina Dușcaș. Totodată este elevă a Școlii Populare de Artă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj- secția dans popular.

Studiază canto de aproximativ trei ani cu doamna profesoră Rodica Pop-Seling. Este membră a Clubului Copiilor Jibou- secția pictură, condusă de domnul profesor Baltă Ionel.

„Pasiunea pentru cântecul popular am descoperit-o de mică, când visam să ajung pe scene mari să fac oamenii să zambească cu ajutorul vocii mele. Am urcat prima dată pe scenă în anul 2014 la Festivalul Internațional Someș – Cântecele tale, dar ]ntotdeauna muzica a însemnat totul. De atunci am participat la multe festivaluri, am câștigat premii care m-au ambiționat să continui. Când cânt, îmi exteriozez toate emoțiile și le dau glas prin notele muzicale. E o liniște a sufletului într-o armonie de culori ale corzilor vocale. Pentru aceasta vreau să-i mulțumesc doamnei profesoare Rodica Pop-Seling, care mă ajută să catifelez, să perfectez și să perseverez”,

ne-a declarat tânăra solistă Mara.

Mara a cântat la Televiziunea Română, alături de artiști consacrați

În anul 2015, Mara a participat la emisiunea „O data-n viață” de la TVR la învitația marii interprete a cântecului sălăjean Sava Negrean Brudașcu, din repertoriul căreia iubește să cânte.

„Pe această cale îi mulțumesc încă odată domnei Sava Negrean Burdașcu pentru oportunitatea de a cânta alături de ea la TVR. Le mulțumesc de asemenea profesorilor coregrafi Anghel și Doina Dușcaș care mi-au insuflat dragostea pentru dansul popular”,

a transmis Mara.

Împreună cu colegii din cadrul Ansamblului Someșul Jibou, Mara a avut ocazia de a participa la multe festivaluri de dans, concursuri, emisiuni, unde la fel a câștigat multe premii.

„Nu în ultimul rând sunt fericită și îi mulțumesc domnului profesor Baltă Ionel, pentru că, deși pasiunea pentru pictat a venit de foarte puțin timp, premiile au apărut neașteptat de repede, ceea ce mă face să perseverez, să creez și să dau aripi imaginației și sentimentelor prin culori pe pânză. Aceasta îmi aduce liniște și calm după o zi agitată”, mai spune Mara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.