Prefectul Sălajului, Dari Toma, ședință de urgență privind situația pandemiei COVID-19 la nivelul județului

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, vineri, o şedinţă de analiză a situaţiei epidemiologice la nivel judeţean şi a măsurilor ce trebuie luate pentru limitarea pandemiei, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai sistemului sanitar şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), responsabili de gestionarea pandemiei de COVID-19, alături de conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj.

Potrivit datelor prezentate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, comunele Treznea, Rus şi Bălan înregistrează actualmente incidenţe de peste 10 la mia de locuitori, rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean fiind de aproape 5 la mia locuitori, cu un total de 1.190 cazuri active.

În cadrul întâlnirii s-a decis emiterea de mesaje RO-ALERT pentru atenţionarea cetăţenilor, dar şi intensificarea controalelor şi verificărilor privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei în cele trei comune cu incidenţă ridicată.

În acelaşi context, directorul DSP Sălaj a precizat faptul că în această săptămână vor deveni funcţionale trei linii de vaccinare pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, în cadrul centrelor de vaccinare deja existente la Zalău (Cercul Militar), Şimleu Silvaniei şi Jibou.

“Vaccinarea şi respectarea de către cetăţeni a măsurilor de prevenire şi compatere a COVID-19 sunt esenţiale pentru a trece cu bine peste valul 5 al pandemiei, iar structurile MAI şi cadrele medicale sunt capacitate la maxim. De asemenea, medicii de familie pot sprijini concret eforturile noastre comune, prin implicare în campania de vaccinare şi testare COVID-19”, susţine prefectul Dari Toma.

One thought on “Prefectul Sălajului, Dari Toma, ședință de urgență privind situația pandemiei COVID-19 la nivelul județului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *