Prefectul Virgil Țurcaș MINTE în comunicatul instituției făcut public pe Facebook

La puțin timp după ce s-a finalizat întâlnirea ilegală organizată de subprefectul Romeo Sărca la sediul Direcției Agricole Sălaj, instituția condusă de prefectul Virgil Țurcaș a publicat un comunicat de presă pe pagina de Facebook a Prefecturii Sălaj în care minte grosolan, deși nici el, dar nici cei responsabili de comunicare nu au fost prezenți al eveniment.

În comunicat, prefectul Virgil Țurcaș spune că întâlnirea (ilegală) organizat[ de colegul s[u Romeo Sărca s-a desfășurat „cu respectarea normelor de prevenție, precum și distanțare fizică”. MINCIUNI !


Oare ce să mai înțeleagă cetățenii, dacă cei care ar trebuie să fie exemple de bună practică încalcă flagrant legea și mai mult, nu au nici bunul simț să-și recunoască greșeala? 

Oare ce să înțeleagă sălăjenii de la un prefect care deși colegii îi spun clar că au greșit, Virgil Țurcaș transmite un comunicat de presă mincinos și plin de neadevăruri. Oare pentru asta sunteți pus acolo, să mințiți și să ascundeți adevăruri?


În sală au fost mai mulți de 20 de persoane, ceea ce automat atrage sancționarea organizatorului. În sală ce să vezi? 

Un angajat al Prefecturii Sălaj, Dan Barbu – cel care a transmis detalii tehnice, se afla la prezidiu fără să poarte mască, deși legea prevede clar că în spații închise masca de protecție este obligatorie. Dan Barbu a stat lângă de subprefectul Romeo Sârca.

Alți doi medici veterinari, Răzvan Chioran și Vulcu Maria nu au purtat mască de protecție pe toată durata întâlnirii. Medicul Răzvan s-a și ridicat în picoare la un moment dat în fața suprefectului și a prezentat câteva informații utile, fără să poarte mască de protecție.

Amenda pentru cei care nu poartă mască de protecție este cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei.

Distanțare socială de 1,5 metri? NICI VORBĂ! 

Cei mai mulți dintre participanții la întâlnire au stat pe scaune unul lângă celălalt, avem fotografii și video domnule prefect Virgil Țurcaș.

Nu a respectat normele de distanțare socială nici Gheorghe Bancea directorul CCD – prezent la întâlnire în calitate de reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Iată care a fost reacția prefectului Virgil Țurcaș: „Am fost informat că întâlnirea s-a organizat corect”.

Deși a primit imaginile și video cu încălcările constatate, prefectul Țurcaș refuză să vadă realitatea, probabil trăiește în lumea lui, așa cum au trăit și premierul Orban împreună cu miniștrii PNL la sediul Guvernului. Țurcaș nu vrea să-l creadă nici pe colegul lui, subprefectul Romeo Sârca, care și-a asumat greșelile, recunoaște că a încălcat legea și mai mult, e dispus chiar să plătească o amendă dacă Poliția îi va întocmi un proces verbal. Aici Romeo Sârca a dat dovadă de coloană vertebrală și și-a asumat totul, în timp ce prefectul Țurcaș s-a dovedit a fi un „laș”, un om care are capacitatea să-și asume responsabilitățile funcției.

Așa se întâmplă când „pălăria” e prea mare nea Țurcaș ! Rușinică!


Ce nu vă e clar domnule prefect Virgil Țurcaș? Da, nu e plăcut ca instituția pe care o conduceți acum, vremelnic, are de suferit pentru că sfidați legea și considerați că efăcută daor pentru „muritorii de rând”. Sau ce să înțelegem prin faptul că negați cu atâta nerușinare realitetea care este evidentă și dovedită prin fotografii și filmulețe?

 


Cinei Virgil Țurcaș defapt? Este un PNL-ist cu „sânge galben”, un liberal care a făcut orice i s-a cerut pentru partid, orice i-a cerut liderul suprem Lucian Bode. Virgil Țurcaș de profesie medic veterinar, filosof în istorie, dar are și studii de drept la Spiru Haret (știți voi facultatea aia din București unde mergi o singură dată, după diploma de absolvire).

Virgil Țurcaș a fost membru de seamnă al PNL Sălaj (acum suspendat din partid) și a fost foarte activ în campaniile electorale, fiind cooptat în grupul de coordonare județean al PNL în campania electorală pentru prezindențiale. După muncă a venit și răsplata.

Însă în calitete de funcționar public Virgil Țurcaș uită că, deși legea spune clar că nu are voie să participe la acțiuni politice, a fost fotografiat inclusiv în sediul PNL Sălaj sau la diverse acțiuni din campaniile electorale. Nu la sancționat nimeni de la APIA Sălaj pentru aceste aspecte.

Prefectura Sălaj încală legea și organizează întâlniri în plină pandemie COVID-19

Prefectura Sălaj a organizat o întâlnire cu încălcarea legii și fără respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

Publicată de Monitorul de Sălaj pe Luni, 15 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.