Primăria Crasna a depus proiecte în valoare de 130 de milioane lei pe Programul Anghel Saligny

Primarul Kovács István, alături de echipa din Primăria Comunei Crasna, au pregătit opt proiecte noi de investiții careu au fost depuse spre finanțare pe Program „Anghel Saligny”. Este vorba de peste 130 de milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere,dar şi pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Pentru realizarea celor opt proiecte de investiții depuse pe Programul Anghel Saligny, Primăria Crasna contribuie de la bugetul local cu aproape 3 milioane de lei (30 miliarde lei vechi).

Primul proiect propus de Primăria Crasna este modernizarea străzilor și uliţelor din comună, în lungime de 13.450 m, cu şanţuri carosabile şi lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăţi. Valoarea proiectului este de 45.6 milioane lei. 

Al doilea proiect al administraţiei locale prevede contruirea unui pod peste Valea Marinului, în lungime de 9,80 de metri şi lăţime de 7 m, în valoare de 3.1 milioane lei. Primăria doreşte construirea unui pod şi peste Valea Mortăuţa, în localitatea Huseni, în lungime de 6,55 m şi lăţime de 6 m, în valoare de 2.7 milioane lei lei.

Un alt proiect prevede modernizare străzilor din satul Marin, în lungime de 11.610 m, cu şanţuri carosabile şi lucrări pentru asigurarea accesului la propriietăţi, în valoare de 34.9 milioane lei.

Primăria Crasna a depus o cerere de finanţare pe “Anghel Saligny” pentru extinderea reţelei de apă şi extindere a reţelei de canalizare cu racorduri menajere.

Reţeaua de apă ar urma să fie extinsă cu 3.004 m, în timp ce reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 2.156 m. Valoarea proiectului este 2 milioane lei. O altă cerere de finanţare a fost depusă pentru construirea a cinci poduri în localitatea Marin, în valoare de 6.9 milioane lei. 

Printr-un alt proiect Primăria Crasna îşi propune modernizarea drumurilor comunale Huseni – Bic şi Ratin – Bicîn lungime de 3.270 m, cu şanţuri carosabile şi lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăţi, în valoarea de 12.8 milioane lei.

Ultimul proiect depus la finanțare de Primăria Crasna este retehnologizarea şi extinderea staţiei de epurare din localitatea Crasna, în valoare de 22.4 milioane lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *