Primăria Lozna realizează un foraj pentru a crește debitul de apă în trei localități

Administrația locală condusă de primarul Alin Pocol – PNL, realizează un foraj pentru suplimentarea cu apă a localităților Preluci, Lozna și Valea Leșului. Forajul se execută în satul Lozna, lucrările fiind începute la mijlocul lunii iunie. Până în acest moment s-a forat la adâncimea de 50 de metri, urmând ca la final forajul să aibă 100 de metri.

Obiectivul acestei lucrări este rezolvarea problemei cu alimentarea cu apă a locuitorilor din cele trei sate.

Comuna Lozna are rețea de apă funcțională în Lozna, Preluci și Valea Leșului, iar pentru satul Valea Loznei există un proiect în execuție câștigat prin PNDL 2 realizat în proporție de 80 %.

Pentru satul Cormeniș primarul Alin Pocol are pregătit un proiect de investiții privind realizarea aducțiunii de apă în parteneriat cu Compania de Apă Zalău, lucrări care urmază să înceapă în perioada următoare.

Comuna Lozna face parte și din mega-proiectul pe POIM al Companiei de Apă, câștigat pe fonduri europene privind alimentarea cu apă potabilă a comunei din lacul Tarnița, Gilău.

One thought on “Primăria Lozna realizează un foraj pentru a crește debitul de apă în trei localități

  1. Asteptam cu nerabdare finalizarea proiectului! Felicitari celor implicati in rezolvarea acestei probleme. Noi, cei din Valea Lesului, am suferit destul din cauza lipsei apei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.