Primăria Mirșid și mai mulți voluntari implicați în acțiuni de ecologizare pe raza comunei

Un grup de cetățeni din comuna Mirșid au realizat o acțiune voluntară de ecologizare a unei zone de pe raza comunei unde erau depozitate și împrăștiate mai multe tipuri de deșeuri. Și nu este prima acțiunea de acest fel. Grupul civic format la nivelul comunei Mirșid și-a propus să realizeze astfel de acțiuni de ecologizare cât mai des în anul 2021, astfel că duminica viitoare pe 17 ianuarie cetățenii sunt invitați la o nouă acțiunea de voluntariat în aer liber.
Nici administrația locală nu stă cu mâinile în sân. Viceprimarul comunei Mirșid, Ovidiu Bodea, s-a implicat personal și a sprijinit voluntarii cu spațiu pentru depozitarea gunoaielor, dar va asigura și transportul acestora către groapa de gunoi ecologică de la Dobrin.
„După cum am promis săptămâna trecută am continuat strânsul gunoaielor de pe Vitinal, având in vedere că timpul a fost favorabil fiind prezenti 7 oameni am umplut duba cu saci de gunoaie. Cred ca ar mai fi nevoie de una sau doua mobilizări pentru a termina cu Vitinalul. Multumim celor care au participat si de aceasta dată pentru spiritul civic si pentru ca au rupt din timpul lor pentru a participa la această actiune. Am primit sprijin de la autoritățile din comună, în mod special de la viceprimarul Ovidiu Bodea, pentru depozitarea gunoaielor in vederea transportului, pe această cale le multumim. Vom fi prezenti si săptămâna viitoare pe Vitinal sau unde vom hotarâ că este nevoie de noi. Vă așteptăm pe toti cei care ne puteti da o mână pe ajutor!
De multe ori ne gândim că am vrea sa nu ne mai consolăm cu zicala ,,așa e la noi în țară”. Spiritul civic si increderea ca orice om poate face o diferență in comunitatea lui se invață prin implicarea in activitati de voluntariat. De aceea, asteptăm cat mai multi tineri alaturi de noi. Un teren plin de tufe si gunoaie, un gard căzut, un șanț înfundat se poate transforma intr o zi prin munca unui grup de voluntari si mobilizarea unor resurse de care comunitatea dispune deja, dar pe care poate nimeni nu s-a preocupat să le mobilizeze si să le utilizeze in locuri sigure, curate și ingrijite de care comunitatea să aibă prilejul de a se bucura. Multumim celor care au participat azi: Mezei Octavian-Ioan, Mezei Malica, Florin Pop,Mezei Mihai,Lingurar Valer, Anda Marian. Pentru o comună curată si sigură!”, au postat pe facebook grupul de voluntari din Mirșid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *