Primăria Zalău pune umărul la dezvoltarea multinaționalei Michelin

În cursul zilei de joi, 11 iunie, la solicitarea reprezentanților din conducerea Michelin care se ocupăde proiectele de modernizare și investiții a fabricii, a avut loc o întâlnire consultativă și de lucru cu viceprimarul Zalăului, ing. Teodor Bălăjel.

Se cunoaște faptul că Michelin are nevoie în procesul de producție a anveloperlor de un consum ridicat de abur tehnologic.

În acest sens compania, de o perioadă bună de vreme urmărește să-și crească capacitatea de abur tehnologic și promovează în acest sens un proiect pe fonduri europene.

Este vorba de o stație de producție a aburului tehnologic de mare capacitate folosind principiul cogenerării în scopul creșterii randamentului instalației existente, investiție care se ridică la câteva milioane bune de euro.

Au avut loc mai multe rânduri de discuții cu privire la locația în care poate fi amplasată o astfel de stație respectând condițiile de siguranță și mediu, precum și existența agentului termic în zonă (stația fiind mare consumatoare de gaz) și traseele tehnologice prin care aburul tehnologic să ajungă în fabrică.

Toate aceste discuții au avut loc respectând și criteriile de eligibilitate a proiectului.

S-au luat în discuție două locații:

  • – în vecinătatea fostei Uzine Electrice
  • – în incinta fabricii Cord Zalău

Locația finală a fost stabilită în incinta fabricii Cord Zalău.

În acest moment există în lucru un SF (studiu de fezabilitate) al acestui proiect care trebuie să parcurgă toate etapele și avizele necesare.

„Soluția tehnică prezentată de Michelin este una viabilă. Primăria Zalău sprijină mediul de afaceriși voi aduce săptămâna viitoare propunerea dânșilor în Comisia tehnică de amenajare teritoriu și urbanism. Din comisie fac parte arhitecți, reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Județean, Inspecția în Construcții și furnizorii de utilități”,

a declarat la finalul întâlnirilor viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.