Primăriile, mai bine cotate decât Guvernul și Președinția în criza COVID-19

Primăriile  se află pe primul loc în topul instituțiilor publice de care românii se declară mulțumiți atunci când vine vorba de implicarea în rezolvarea crizei cauzate de coronavirus.

68,8% dintre cei intervievați se declară foarte mulțumiți sau mulțumiți de acțiunile primăriilor, potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Președinția se plasează pe locul secund, cu 61,6% apreciere, iar consiliile județene sunt apreciate ca fiind active în acest context de 58,2% dintre respondenți.

Ultimul în ierarhia instituțiilor publice este Guvernul, de activitatea căruia sunt mulțumiți 54% dintre cei intervievați. Chiar și prefecturile se bucură de un grad de apreciere mai ridicat, anume 55%.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.

Iată și explicația de ce oamenii au mai multă încredere în primării

Guvernul PNL a alocat 0 lei administrațiilor locale pentru prevenirea și combaterea COVID-19, în timp ce numai Consiliul Județean, Primăria Municipiului Zalău și Primăria Orașului Jibou au cheltuit până acum 5 milioane lei din bugetele locale, în acest sens, adică 50 de miliarde de lei pentru protejarea cetățenilor împotriva virusului COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.