Primarul Alexandru Bercean caută finanțare pentru proiecte noi

Primarul Comunei Meseșenii de Jos, ing. Alexandru Bercean a finalizat documentațiile pentru proiecte noi de investiții și caută finanțare pentru a ridica nivelul de trai în comunitate.

Primul proiect mare care deja a fost trimis la București, la Compania Națională de Investiții este pentru realizarea unei rețele de canalizare și branșamente în toată comuna, Aghireș, Meseșenii de Sus, Meseșenii de Jos și Fetindia. Valoarea proiectului este de circa 34 de milioane de lei, adică de 7,2 milioane euro.

Primarul Alexandru Bercean a reușit să obțină avizul favorabil de la TransGaz pentru introducerea unei rețele de alimentare cu gaze naturale în toată comuna.

Potrivit adresei TransGaz din data de 20 mai, societatea de transport gaze naturale acordă avizul de principiu cu următoarele specificații:

  1. Soluția tehnică constă în racordarea la conducta de înaltă presiune SRMP Zalău 2 care va fi amplasat la limita localității Aghireș prin intermediul unei conducte de racord în lungime de 4,17 kilometri.
  2. La 2 kilometri de Aghireș se găsește Zalău care este alimentată cu gaze naturale prin SRMP 2, care poate asigura și consumul de gaze al comunei Meseșenii de Jos.

Primăria Comunei Meseșenii de Jos a finalizat documentațiile pentru construirea căminelor culturale din Aghireș și Meseșenii de Sus, dar și documentația necesară pentru construirea unui parc nou de joacă, tot în satul Meseșenii de Sus, proiecte care urmează să fie depuse spre finanțare la Compania Națională de Investiții din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.