Primarul Alexandru Bercean candidează pentru un nou mandat la Primăria Meseșenii de Jos

#AlexandruBogdanBERCEAN deține titulatura de cel mai tânăr #primar sălăjean, fiind un OM asumat, foarte curajos, ambițios, care a demonstrat #FapteBune în Comuna #MeseșeniideJos

A reușit să depășească așteptările tuturor și, după primul mandat în fruntea administrației locale, ne putem mândri, la fel cum o fac și cei care i-au acordat încrederea prin vot, cu proiectele sale pentru comunitatea frumoasă din ținutul Meseșenilor!

A pornit încrezător în 2016 la drumul deloc ușor, s-a lovit de multe piedici și etichete, dar nu se dă bătut și va lupta în continuare pentru comuna atât de dragă lui și familiei sale! Bogdan este un exemplu de implicare pentru #Viitor și, cu certitudine, va reuși să ducă la îndeplinire planurile de dezvoltare ale Meseșeniului și după alegerile locale din acest an!


Cine este Alexandru Bercean și ce a realizat în primul mandat

Administraţia locală condusă de un primar tânăr, care are în spate o echipă bună, a implementat în comuna Meseșenii de Jos mai multe proiecte de investiţii în ce priveşte infrastructura rutieră, iluminatul public sau reţeaua de apă

Comuna Meseşenii de Jos se poate lăuda cu cel mai tânăr primar din judeţul Sălaj. Alexandru Bogdan Bercean este primarul care, deşi aflat la primul mandat, a reuşit să atragă foarte mulţi bani pentru dezvoltarea comunei, fie că vorbim de străzi asfaltate sau iluminat public modern.

“Am 32 de ani şi sunt la primul mandat. În momentul când m-am hotărât să îmi depun candidatura pentru funcţia de primar mi-am propus să vin în sprijinul oamenilor şi să fac cât mai multe lucruri bune pentru a rezolva problemele a cât mai multor cetăţeni din comunitate. Scopul principal a fost să reuşesc să atrag cât mai multe fonduri, indiferent de sursa de finanţare pentru a ridica calitatea vieţii din comuna noastră”, e o mică autocaracterizare a unui primar tânăr, chiar unul dintre cei mai tineri din ţară!

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1 şi 2) a adus peste 4 milioane de euro pentru investiţii în Comuna Meseşenii de Jos

Prin PNDL 1 s-a finanţat un proiect pentru alimentarea cu apă a întregii comune. Valoarea proiectului este de 4,78 milioane lei.

Două drumuri principale din Meseşenii de Jos şi Drumul Comunal 76 A, modernizate cu aproape un milion de euro

Al doilea proiect câştigat de data aceasta prin PNDL 2 este “Reabilitarea şi modernizarea DC 76A”, dar şi a străzilor Principală şi Soros din comuna Meseşenii de Jos, în lungime totală de 3,51 kilometri. Valoarea proiectului este puţin peste 4 milioane de lei.

Asfaltarea a 20 de kilometri de drumuri şi străzi în toată comuna cu 13 milioane de lei

Primul proiect depus pe PNDL 2, care a fost câştigat este pentru modernizarea şi extinderea reţelei de drumuri din comuna Meseşenii de Jos. Valoarea proiectului este de 13,06 milioane lei  şi e cel mai mare proiect aflat în derulare în comună.

Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de 5,5 kilometri

Primul proiect pe fonduri europene câştigat de Primăria Meseşenii de Jos este pe Măsura 7.2 “Investiţii în crearea şi modernizare infrastructură rutieră”. Proiectul presupune asfaltarea a 5,511 kilometri de drum şi valoarea acestuia este de 1,2 milioane euro (5,4 milioane lei).

Iluminat public modern pe LED şi dublarea corpurilor de iluminat în toată comuna

Al treilea proiect câştigat pe PNDL 2 este modernizarea, reabilitarea şi eficientizarea iluminatului public în toată comuna Meseşenii de Jos. Valoarea proiectului este de 927.000 lei.

Realizări cu banii din bugetul local

Amenajare curte Primărie – 400 mii lei; Împrejmuire la Școala din loc Meseșenii de Sus; Dispensar medical în loc. Aghires; Teren sintetic – 250 mii lei.

Cea mai nouă achiziţie – un buldoexcavator nou nouţ, multifuncţional

Tot din fonduri europene, Primăria Meseşenii de Jos a câştigat un proiect depus prin GAL Crasna Valea Barcăului, privind dotarea serviciului de întreţinere drumuri cu un buldoexcavator. Valoarea proiectului este de 320.000 lei.

Centrul Comunitar de Asistenţă Integrată Medico-Socială, realizat cu finanţare de la Guvernul Elveţian

Un alt proiect cu sursă de finanţare externă, româno-elveţian, a fost realizarea unui Centru Comunitar de Asistenţă Medico-Socială. Proiectul a început în anul 2017 şi a fost finalizat anul acesta. Valoarea proiectului este de 400.000 franci eleveţieni.

Două cămine culturale noi, construite prin CNI, în satele Aghireş şi Meseşenii de Sus

Primăria Meseşenii de Jos a achiziţionat în satul Aghireş o suprafaţă de teren pe care primarul îşi propune să construiască un cămin cultural nou. La fel şi în satul Meseşenii de Sus, Primăria a început să pregătească o suprafaţă de teren pentru a putea construi un cămin cultural.

Canalizarea, aducţiunea de gaz, parcuri de joacă şi capele – sunt proiecte de viitor pentru Bogdan Bercean

În perioada următoare, conducerea Primăriei Meseşenii de Jos se va concentra pe finalizarea proiectelor de investiţii mai sus amintite. Însă, fiind un primar dornic să continue dezvoltarea comunei, primarul Bogdan Alexandru Bercean lucrează pentru accesarea de noi finanţări pentru a realiza reţea de canalizare, de gaz metan, parcuri de joacă şi capele în fiecare sat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.