Primarul Călin Morar cere avizul de mediu pentru construirea Aquapark-ului de la Crișeni

Parcul acvatic de 82 de milioane de lei care apare și în strategia de dezvoltare durabilă a județului, este un obiectiv important pentru primarul Comunei Crișeni, liberalul Călin Morar.   

Astăzi, 29 martie, Primăria Crișeni a cerut APM Sălaj emiterea avizului de mediu, o etapă foarte importantă în continuarea implementării proiectului. Este ultimul aviz necesar proiectului, după care primarul va depune o cerere de finanțare la ADR Nord-Vest.

Edilul de la Crișeni se bate pentru atragerea fondurilor europene necesare construirii acestui important obiectiv. Este un proiect nou, care trebuie implementat în următorii cinci ani.

Valoarea sa este de 82,3 milioane de lei, fiind implementat de către Primăria Crișeni. Parcul acvatic va fi realizat în parteneriat public-privat, pe fonduri ale Uniunii Europene, iar CJ Sălaj ar vrea să aibă majoritatea în consiliul de administrație, spun surse din interiorul instituției județene.

„S-au făcut analize la Institutul Naţional de BalneoClimatologie Bucureşti, care certifică calităţile apei de la Crişeni. Apa de la Crişeni e sodică, clorurată, hipotonă şi are o componentă a sănătăţii certificată”, spune Călin Morar.

AquaPark-ul din Crişeni va avea un bazin acoperit cu o capacitate de peste 600 de persoane

Baza de agrement se va construi pe o suprafaţă de peste 3 hectare. De două luni de zile, comuna Crişeni se află într-un studiu de fezabilitate cu firma Pro Art din Oradea. Este firma care a definit în proiectare şi AquaPark-ul Nymphea din Oradea.

Administraţia condusă de Călin Morar speră să obţină în curând toate avizele necesare, astfel încât proiectul să fie depus cât mai curând la ADR Nord Vest.

Conform proiectului, pe vechiul ştrand va fi amenajată o parcare de aproximativ 280 de locuri. Pe actualul teren de fotbal se va construi un bazin acoperit cu o capacitate de 600 – 650 de persoane, dar şi o zonă VIP cu o capacitate de 30 – 35 de persoane. În exteriorul complexului se vor construi mai multe bazine cu tobogane, dar şi spaţii verzi.

„Este un obiectiv  important, atât pentru noi, cât şi pentru judeţ. În momentul în care se va pune pe picioare obiectivul, oamenii care vor veni îi vor aduce şi pe alţii la Crişeni. În jurul acestui obiectiv se va dezvolta turismul, industria hotelieră şi chiar comerţul”, spune primarul Călin Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *