Primarul din Meseșenii de Jos a salvat trei femei pierdute în pădure

În cursul zilei de ieri, 25 iunie, în jurul orei 22.00 seara, primarul comunei Meseșenii de Jos, Bercean Alexandru a primit un apel telefonic de la dispeceratul ISU Sălaj prin care i se solicita ajutorul pentru găsirea a trei femei pierdute în Pădurea Meseș.

Cele trei femei din Zalău au venit în jurul orei 18.00 cu mașină pe drumul forestier, au parcat și s-au aventurat în pădure după hribi. Femeile s-au rătăcit și văzând că vine noaptea, au pus mâna pe telefon și au alertat autoritățile.

La fața locului au venit pompierii, poliția și mai multe rude ale celor femei.

Primarul Bercean Alexandru a lăsat familia, s-a urcat în geep-ul offroad, a luat cu el un consilier local și a plecat rapid la fața locului.

Atunci primarul a luat decizia de a intra în pădure alături de un pompier. După aproape 4 ore de căutări, femeile au fost găsite tefere și nevătămate. Norocul a făcut că primarul Bercean Alexandru cunoaște foarte bine zone, astfel că femeile au fost identificate, au fost urcate în mașina primarului și coborâte din pădure în jurul orei 2.00 noaptea.

După ce au fost salvate, primarul a predat cele trei femei unui echipaj de la pompieri.

Zona în care femeile căutau hribi este o zonă foarte greu accesibilă, dar și una dintre cele mai periculoase, fiind frecventată des de lupi și urși.

Aici se dovedește încă odată că un primar tânăr și iubitor de popor care își cunoaște foarte bine teritoriul este foarte benefic comunității.

„Sunt bucuros că intervenția a avut succes și că cele trei femei au ajuns la case lor sănătoase. Rog pe această cale toți cetățenii să fie atenți și să nu se aventureze în locuri necunoscute din pădure”, a transmis primarul Bercean Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.