VIDEO: Primarul Ioan Roșan a premiat-o pe Rad Paula, eleva cu 10 pe linie din satul Preoteasa

După finalizarea Evaluării Naționale, în județul Sălaj au fost înregistrate 6 note de 10, dintre care doar una singruă în mediul rural înregistrată în Comuna Valcău de Jos.

Este vorba de eleva de clasa a VII-a Rad Paula Cristina, de la Școala Gimnazială Preoteasa din Comuna Valcău de Jos. Paula a terminat clasele 1-8 cu 10 pe linie, iar la examenul de la Evaluarea Națională a luat tot 10, fiind singura elevă din mediul rural care obține 10 pe linie la ediția din anul 2020.

Paula a fost pregătită de profesoara Popiț Maria la Limba și Literatura Română, care i-a fost și diriginte; și la Matematică de profesoara Blaga Claudia.

Astăzi, 23 iunie, primarul Comunei Valcău de Jos, ing. Ioan Roșan le-a făcut o surpriză atât elevei, cât și profesorilor care au pregătit-o, dar și familiei.

Primarul Roșan i-a invitat pe toți la sediul Primăriei Valcău, unde într-un cadru restrâns i-a oferit elevei Rad Paula Cristina o diplomă de excelență, un buchet de flori, iar în perioada imediat următoare va primii și un premiu în bani, conform unei hotărâri a Consiliului Local care prevede că elevii cu rezultate excenționale pot primii sume între 300 lei – 1.500 lei.

Primarul Ioan Roșan a transmis felicitări și celor două cadre didactice care au muncit cu multă dăruire pentru ca Paula să reușească această performanță și le-a oferit câte un buchet de flori în semn de respect și apreciere. La fel, edilul a felicitat și familia Rad, iar mămica Paulei a primit și ea un buchet de flori în semn de apreciere pentru educația oferită tinerei.

Eleva Rad Paula Cristina este deja cunoscută la nivel județean, ca fiind o elevă de excepție prin prisma faptul că are în palmares mai multe concursuri unde a obținut premii importante:

  • – Olimpiada nationala de matematica- premiul I , participare etapa nationala- clasa a 7-a , in clasa a 8 a nu a mai putut participa , scolile s au inchis pe 11 martie iar olimpiada era pe 15 martie
  • – Olimpiada Satelor din Romania
  • – Etapa judeteana – premiul I clasa a 7 si a 8 a
  • – Participare la etapa nationala clasa a 7 a
  • – Olimpiada Satelor din Transilvania – la Bobota Premiul III – clasa a 7a.

Paul spune că atunci când va fi mare vrea să devină profesoară de matematică.

„În calitate de primar sunt foarte mândru să văd în mass-media că un elev așa cum este Paula are rezulate deosebite și mai ales că ocupă primul loc. Să iei 10 pe linie, singura elevă din mediul rural din Sălaj, este un eveniment deosebit și este o mândrie a comunității Valcău de Jos. Chiar dacă ne situăm la periferia județului Sălaj, avem oameni deosebiți, dascăli deosebiți și elevi cu rezultate foarte bune, care ocupă locul 1 pe podium. Mulțumesc tuturor celor care se implică, elevi, dascăli și părinți”,

a transmis primarul Ioan Roșan.

Sunt onorat ca în calitate de primar al Comunei Valcău de Jos să ofer o diplomă de excelență și un buchet de flori elevei Rad Paula Cristina din satul Preoteasa, care a obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională ediția 2020.Totodată, transmit aprecierile mele celor două cadre didactice** Claudia** **Blaga și** **Maria Popiț, care au contribuit la obținerea acestor rezultate excepționale. ****Nu în ultimul rând, doresc să felicit familia Rad, care au dovedit că sunt părinți responsabili și au sprijinit-o necondiționat, atât financiar, cât și moral. ****Vreau să fac mențiunea că în următoarele zile, într-un cadru festiv voi acorda premii în bani atât elevei Paula Rad, cât și celorlalți elevi din comună care au obținut rezultate deosebite la diferite concursuri și competiții școlare.****Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Local Valcău de Jos, elevii care obțin rezultate excepționale pot beneficia de premii în bani cuprinse între suma de 300 lei -1500 lei. ****Scopul acetor premii acordate în bani sunt pentru a motiva elevii să muncească mai mult pentru a obține rezultate la învățătură. **

Publicată de Ioan Rosan pe Marţi, 23 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.