Primarul Jiboului, Dan Ghiurco, apreciat pe rețelele de socializare

Nu este de mirare faptul că tot mai mulți sălăjeni și implicit jibouani apreciază omul – Dan GHIURCO. Dan este primarul orașului Jibou de 4 ani, timp în care reușit să facă istorie în administrați. Și nu sunt cuvinte de laudă, este REALITATEA.

Sub conducerea primarului Dan Ghiurco, Primăria Jibou a atras sume RECORD din fonduri europene și guvernamentale în valoare totală de 1.650 miliarde de lei vechi. Sunt bani pentru proiecte de investiții majore care vor schimba în totalitate atât aspectul, cât și calitatea vieții din micul orășel de pe Someș.

„Nu agreez PSD-ul, asa cum am constatat ca a întors țara asta pe dos! Nu agreez politicienii ultimilor 30 de ani, oricărei culori politice le aparțin, dar ÎL PRETUIESC PE DAN GHIURCO , PENTRU OMENIA SA, PENTRU MORALITATEA SA, PENTRU CREATIVITATEA SI BUNUL SAU GUST in ANGRENAJUL COMPLEX AL actului CONDUCERII”, scrie pe o rețea de socializare profesorul Tăutan Virel.

Primarul Jiboului, ing. Dan Ghiurco i-a mulțumit pentru cuvintele de apreciere afișate în mediul public online.

„Mulțumesc domnului profesor Tăutan Viorel și tuturor prietenilor pentru apreciere! Experiența profesională dobândită în 30 de ani de producție, din care 20 de ani în funcții de conducere, mă ajută mult în identificarea și prioritizarea lucrărilor în vederea atingerii obiectivelor. Educația moral – creștină primită în familie a fost un reper de la care nu m-am abătut. Am credința că FAPTELE ȘI ATITUDINEA OMULUI trebuie să fie în primul rând plăcute bunului DUMNEZEU și apoi oamenilor”, a răspuns primarul Dan Ghiurco.

Tăutan Viorel – profesor, poet și scriitor 

Născut la Bocșa Română, jud.Caraș-Severin. Învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal le-a făcut în Jibou, prima promoție – 1961 ,jud.Sălaj. Stagiu militar între 1961-1963. A fost bibliotecar la Sindicatul CFR Jibou (’63 – ’64). A urmat Facultatea de Filologie la Cluj, cursuri de zi (1964 – 1969). Profesor de Limba franceză, limba latină, limba si literatura română la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou (1969-1973; 1990-2008). Conducător de cerc – teatru școlar și teatru de păpuși la Casa Pionerilor /azi – Clubul Copiilor/ Jibou (1973-1990). Școala populară de artă – actorie și regie teatru (1973-1976). Debut absolut în „Viața Studențească” – 1965.

Debut poetic în „Tribuna” din Cluj – 1982. Debut editorial cu placheta „Jurnal în răspântii”, Ed. Dacia – 1997. Apoi: – „Gesturi în oglindă”, Ed. Paralela 45 – 2002,”50″(monografia Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou);”Elegia Civis Transilvaniae”, Ed.Limes, 2010.

Apariții în Antologii bilingve – română-maghiară:(„Alb-Negru/ Feher-fekete” (1998), „Zece poeți/ Tiz kolto” (2006),”Primăvara poeziei/ A kolteszet tavasza” (2009),”Primăvara Poeziei-10/ A Kolteszet Tavasza-10″(2010); trilingvă: română-maghiară-germană: „Poeme, Versek, Gedichte” (2004); engleza: „Voices of conteporary romanian poets” (2007); română (Iuliu Suciu, „Poeți sălăjeni” (2007). Colaborări, de-a lungul timpului, cu poezie, proză ,teatru, cronici literare, eseuri la Tribuna,Transilvania, Steaua, Echinox, Zburatorul, Familia, Vatra, Poesis, Unu, Aurora, Poezia, Discobolul, Arca, Biletul de voie, Silvania, Limes, Origini, Scoala noastra.

Colaborator permanent la revista de cultură „Caiete Silvane”.

One thought on “Primarul Jiboului, Dan Ghiurco, apreciat pe rețelele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.