Primele 10 autobuze electrice au ajuns în curtea SC Transurbis Zalău SA

De trei zile, Primăria Municipiului Zalău împreună cu SC Transurbis SA au scos în trafic primele 5 autobuze electrice de care se pot bucura zălăuanii. Acum, cele 5 autobuze vor oferi un plus de confort călătoriilor care folosesc transportul în comun, fiind foarte silențioase și dotate inclusiv cu aer condiționat.

Transportul în comun este modernizat grație unui proiect de investiții câștigat de Primăria Zalău, ce se ridică la valoarea de circa 13 milioane de euro din fonduri europene. Cu acești bani, administrația zălăuană achiziționează 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticheting, panouri pentru afișaj electronic, stații de autobuz moderne.

„Azi (nr. 10 iulie), cinci Autobuze Electrice din gama celor de 10 m au intrat în circulație, iar alte cinci au pornit din Cehia și vor ajunge azi și mâine în Zalău. De asemenea, sunt în proces de fabricare și autobuzele din gama de 12 m, urmând ca acestea să fie livrate în luna septembrie.

Astfel, parcul auto al #SCTransurbisSA se înnoiește datorită proiectului finanțat din #FonduriEuropene, în valoare de 67.860.502,89 lei, care prevede modernizarea sistemului de transport în comun, achiziția a 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem de e-ticketing și Inteligent Transport Sistem”, a transmis primarul Zalăului, Ionel Ciunt

Până la finalul anului, firma din Cehia care a câștigat contractul – Asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL, vor livra toate cele 20 de autobuze electrice prevăzute în contract.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.