Primele autobuze electrice de 12 metri au intrat în trafic și pot fi utilizate de zălăuani

De câteva zile, Primăria Municipiului Zalău împreună cu SC Transurbis SA au scos în trafic primul autobuz electric din gama 12 metri de care se pot bucura zălăuanii.

În prezent în autobaza SC Transurbis Zalău SA au ajuns toate cele 10 autobuze electrice din gama 9,5 metri, dar și 4 autobuze din gama de 12 metri, care vor oferi un plus de confort călătoriilor care folosesc transportul în comun, fiind foarte silențioase și dotate inclusiv cu aer condiționat.

Ultimele două autobuze din gama 12 metri au ajuns la sediul SC Transurbis vineri, 9 octombrie. Marți, 13 octombrie urmează să fie scos în circulație al doilea autobuz electric lung, iar cele două proaspăt sosite vor intra în etapa de probe și testare a celor 300 de kilometri.

Restul de 6 autobuze electrice din gama de 12 metri vor sosi câte unul săptămânal, astfel că la jumătatea lunii noiembrie toate cele 20 de autobuze electrice să fie la Zalău.

Transportul în comun este modernizat grație unui proiect de investiții câștigat de Primăria Zalău, ce se ridică la valoarea de circa 13 milioane de euro din fonduri europene. Cu acești bani, administrația zălăuană achiziționează 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticheting, panouri pentru afișaj electronic, stații de autobuz moderne.

Legat de lucrările privind instalarea stațiilor electrice de încărcare, au fost finalizate lucrările în autobaza SC Transurbis, unde au fost finalizate montarea celor 20 de stații de încărcare lente și 4 stații de încărcare rapidă.

Luni vor începe lucrările de amenajare a parcării de la capătul de linie din Brădet unde urmează să fie montate 4 stații de încărcare rapide.

Din bugetul local, Primăria Municipiului Zalău a acordat suma de 1,2 milioane lei pentru construirea a două copertine de protecție a autobuzelor electrica. Procedura de licitație a fost deja finalizată, ofertele se află în analiză, iar în perioada următoare se va semna contractul pentru execuția lucrărilor.

14 miloane de euro din fonduri europene pentru modernizarea sediului SC Transurbis și achiziția a 30 de autobuze electrice noi

Directorul general al SC Transurbis Zalău SA, ing. Alin Oros are planuri mari și pregătește un proiect grandios de modernizare a sediului Transurbis, dar  și achiziția a încă 30 de autobuze electrice lunig de 12 metri.

„Pe exercițiul financiar european 2021 – 2027, împreună cu conducerea viitoare a Primăriei Zalău, SC Transurbis va face toate demersurile necesare pentru accesarea de fonduri europene pentru modernizarea în întregime a autobazei ce va consta în: reabilitare clădiri, modernizare, dotare, atelier, construcții noi de garaje pentru autobuze; achiziționarea a înca 30 de autobuze electrice din gama 12 metri; construire autobază/dispecerat și spălătorie pe un teren situat în apropiere de intrarea pe centura ocolitoare dinspre Hereclean”, a transmis directorul SC Transurbis SA, ing. Alin Oros.

Valoarea megaproiectului de modernizare a SC Transurbis Zalău SA este estimat la 14 miloane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.