Primul tronson de autostradă care străbate Sălajul are constructor

Astăzi, 12 iunie a fost atribuit asocierii de firme românești UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct un nou tronson de autostradă și anume Zimbor-Poarta Sălajului.  Este vorba despre primul tronson de autostradă din Sălaj care va avea o lungime de 12,24 de km, iar durata contractului este de 156 de luni, din care:

– 12 luni perioada de proiectare,

– 24 luni perioada de execuție a lucrărilor,

– 120 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Ofertantul desemnat câștigător, ASOCIEREA SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL condusă de românul Dorinel Umbrărescu, a venit cu preţul de 680.405.395,28 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 45 de puncte pentru componenta financiară și 55 de puncte pentru componenta tehnică. Prețul pe km de autostradă este de 55.588.676,08 lei fără TVA, reprezentând 11.495.238,86 Euro fără TVA.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunțase inițial că au fost depuse trei oferte:

  • – ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. (România)
  • – FCC CONSTRUCCION S.A. (Spania)
  • – NUROL INSAAT ve TICARET A.S. (Turcia)

Rămâne de văzut dacă rezultatul licitației va fi cotestat și când se va putea semna contractul.

Licitația pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului din A3 a fost lansată pe 20 martie 2019, valoarea estimată a contractului fiind de 730 de milioane de lei, fără TVA. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), în lungime de 12,24 km. Finanțarea pentru acest lot din A3 va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.