Prins că a încălcat legea, subprefectul Romeo Sârca își asumă inclusiv amenda

Pe perioada stării de alertă este interzis să organizezi adunări publice mai maire de 20 de persoane în spații închise.

Prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș, a emis ordinul 200 din 11 iunie prin care l-a împuternicit pe subprefectul Romeo Sărca să organizeze distribuirea unor ajutoare pentru persoane defavorizate.

Astfel, la data de 15 iunie a organizat o întâlnire în sala de ședință a Direcției Agricole Sălaj, unde au participat circa 24-25 de persoane, iar la prezidiu au stat subprefectul Romeo Sârca, care purta mască de protecție, dar colegul său  Dan Barbu – consilier în cadrul Prefecturii și secretarul gurpului de coordonare județean a acestei acțiuni de ajutorare, a sfidat orice regulement și lege, nepurtând mască de protecție.

Dan Barbu a prezentat datele tehnice despre cum vor fi distribuite aceste ajutoare, atribuțiile instituțiilor cooptate în grupul de coordonare județean, fără să poarte mască pe toată durata discuțiilor.

Subprefectul Romeo Sârca și-a asumat organizarea evenimentului și spune că a omis să verifice atât numărul de persoane, dar și purtarea măștilor, deoacere era foarte concentrat în a transmite informațiile cu privire la derularea acestui program.

Subprefectul spune că și-a dat silința și a informat instituțiile publice ca la întâlnire să se prezinte maxim 20 de persoane, dar din păcate nu s-a respectat acest lucru. Cert este că Romeo Sârca va prezenta situația prefectului și va lua măsurile prevăzute de lege pentru sancționarea celor care nu au purtat mască de protecție.

Cu privire la legalitatea organizării acestui eveniment, subprefectul Romeo Sârca a spus clar că dacă Poliția va constata că nu s-a respectat legea este de acord să achite contravaloarea unei amenzi.

„Fiind foarte concentrat pentru a prezenta proiectul nostru nu am fost atent la toate detaliile de organizare. Recomandările mele au fost clar precizate în etapa de organizar și am insistat ca la această întâlnire să fie prezente maxim 20 de persoane. La intrarea în sală am dispus un angajat al instituțieie să distribuie expres tuturor măști de protecție și dezinfectant pentru mâini, totodată fiind măsurată și temperatura. În urma sesizărilor de după finalizarea întâlnirii realizez faptul că în sală s-a depășit numărul maxim admis cu 3-4 persoane.

În acest sens voi prezenta situația prefectului județului Sălaj, Virgil Țurcaș, pentru a se pune în discuție măsurile ce trebuie aplicate persoanelor care nu au respectat recomandările de aplicare a măsurilor de prevenire a infecției cu virusul COVID-19.

Eu personal voi purta o discuție cu fiecare conducător de instituție deconcetrate în vederea aplicării tuturor măsurilor prevăzute de lege. Scopul întâlnirii a fost de a organiza căt mai bine recepția materialelor de igineă și alimentare destinate persoanelor defavorizate, scăpând din vedere verificarea acestor măsuri de prevenție la întâlnirea de lucru. 

Recepția și distribuția acesor ajutoare se vor face cu aplicarea riguroasă a tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru evitarea unei situații nedorite. 

Dacă organele abilitate constată că am încălcat legea, sunt dispus să suport consecințele, oricare ar fi ele”,

a transmis cu maximă sinceritate subprefectul Romeo Sârca.


Poliția Municipiului Zalău a fost sesizată în acest sens, fiind depusă o sesizare scrisă în cursul zilei  de luni, 15 iunie, în care se cere aplicarea legii și sancționarea celor care se fac responsabile de încălcarea legii.

Prefectura Sălaj încală legea și organizează întâlniri în plină pandemie COVID-19

Prefectura Sălaj a organizat o întâlnire cu încălcarea legii și fără respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

Publicată de Monitorul de Sălaj pe Luni, 15 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.