Procurorii și Poliția îi dă replică lui Alexandru Cumpănașu/Dosarul privind eleva bătută este pe masa judecătorilor

Ieri, 26 iunie, fostul candidat la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu, a distribuit pe Facebook un videoclip în care două fete din Zalău agresează fizic o elevă de la Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu din Zalău.

Imaginile au devenit virale pe internet și au fost preluate de mai multe publicații la nivel național.

Am întrebat IPJ Sălaj despre acest caz, iar purtătorul de cuvânt Maria Cristea a transmis că videoclipul datează din luna aprilie. Mai mult, reprezentantul IPJ Sălaj spune că Poliția s-a autosesizat în acest caz, a întocmit un dosar penal pe care în urmă cu aproape o lună l-a finalizat și la înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de trimitere în judecată.

Procurorii au finalizat dosarul într-un timp record

Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, prim-procurorul Liviu Corda, ne-a confirmat faptul că 6 inculpați au fost trimiși în judecată, din care 4 minori în calitate de autori și 2 minori în calitate de complice pentru infracțiuni de lovire sau alte violețe. Dosarul a fost finalizat de procurori într-un timp record de nici 4 săptămâni.

Este vorba de dosarul penal nr. 1704/337/2020 înregistrat la data de 28 mai la Judecătoria Zalău, urmând ca instanța să stabilească primul termen de judecată.

Cei șase minori trimiși în judecată pentru că au bătut-o pe eleva F. K. sunt: M. Melissa; A. Andreea; C. Melisa; D. Georgiana; B. Daniel; C. Lorand. Cei șase tineri agresori nu sunt din aceiași școală.

Iată comunicat emis de IPJ Sălaj la data de 4 mai 2020:

La data de 30 aprilie a.c., în urma apariției unor informații pe o rețea de socializare în care sunt prezentate acte de violență între un grup de adolescenți, polițiștii s-au sesizat din oficiu și în scurt timp au identificat victima, în persoana unei adolescente de 16 ani.

De asemenea, au fost identificate și persoanele bănuite de comiterea faptei,  fiind vorba de patru adolescente, din municipiul Zalău. Alături de acestea, la întreaga scenă au fost prezenţi şi trei băieţi, toţi din municipiul Zalău.

Victima a depus plângere la poliţie, în prezenţa tatălui.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu, urmând a fi stabilit şi mobilul infracţiunii.

Totodată, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, față de persoanele implicate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 14.000 de lei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.