Prof. Ioana Tuduce – Oameni de care avem nevoie în Consiliul Local Zalău

Primarul Ionel Ciunt susține pentru Consiliul Local Zalău o echipă puternică, alcătuită din oameni siguri din punct de vedere al capacității lor de a pune umărul pentru o evoluție fără șovăieli în dezvoltarea orașului sub toate aspectele.
Pe lista PSD propusă zălăuanilor la votul din 27 septembrie pentru Consiliul Local Zalău se află pe poziția a patra prof. Ioana Tuduce, alături de dr. Amalia Găvriluț, pe prima poziție, Ionel Ciunt – ca garanție a listei – pe poziția a doua, și de viceprimarul ing. Teodor Bălăjel, pe poziția a treia. Sunt oameni aleși pe sprânceană ca administrația Zalăului să fie eficientă, pentru ca ceea ce întreprinde să însemne rapid plusuri în viața comunității.
Ioana Tuduce este opțiunea clară pentru un nou impuls în învățământ și în cultura din Zalău, așa cum Amalia Găvriluț este pentru un accent mai mare pe sănătatea comunității, iar în mandatul de patru ani viceprimarul Teodor Bălăjel l-a ajutat deja pe Ionel Ciunt să pornească motoarele unei dezvoltări susținute a orașului și să țină aceste motoare la turație.
Prof. Ioana Tuduce, cu o carieră de succes de 20 de ani, din care 18 la Colegiul Național Silvania, are un palmares care o recomandă obligatoriu ca primă alegere pentru soluții noi și viabile în învățământ și cultură. Conduce de șapte ani Centrul Județean de Excelență, unde sunt pregătiți majoritatea olimpicilor sălăjeni din loturile naționale și internaționale. Premiile obținute la aceste niveluri sunt confirmarea profesionalismului. Iar recunoașterea a venit inclusiv din partea președintelui țării, care a decorat-o în 2016 pe Ioana Tuduce cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, pentru excelență în învățământ.
Cu experiența unui mandat în Consiliul Local Zalău, Ioana Tuduce își declară satisfacția pentru reușita în demersurile administrației de a investi masiv în elevi și în reabilitarea școlilor. Dar are și ambiții noi de a face mult mai prezentă cultura în viața zălăuanilor. Un exemplu este acordul recent convenit de Primărie cu Asciația Pro Teatru din Zalău pentru susținerea activității acesteia. Există așadar dorința de a încuraja talentele și activitatea lor. Pentru revigorarea culturii, Ioana Tuduce are în plan organizarea de concerte și reprezentații cu trupe de teatru prin Casa Municipală de Cultură. De atenție maximă în aceste demers se vor bucura și tinerii zălăuani din Consiliul Local al Tinerilor și cei organizați sub titulatura Liderii Mileniului III, susținuți, alături de Primărie, de compania Tenaris.
Un obiectiv dat ca exemplu de Ioana Tuduce va fi o colaborare mai strânsă cu Biblioteca Județeană pentru orientare spre tineret. De fapt, dorința este de a valorifica oricare dintre căi pentru diseminarea educației și a culturii. Pentru că ”educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea”, citează Ioana Tuduce din Nelson Mandela, adresându-se tinerilor și zălăuanilor în general.

Votul pentru lista PSD la Consiliul Local Zalău este siguranța că proiectele administrației Ionel Ciunt nu vor fi blocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.