Proiect de 3 milioane de euro pentru reţelele de apă şi canalizare în comuna Mirșid

Primăria Comunei Mirşid a trimis două solicitări către Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), pentru realizarea a două obiective de investiții majore.
Cel mai important proiect câștigat de administrația locală este introducerea reţelei de apă şi canalizare în satul Popeni şi înfiinţarea unei reţele de canalizare în satul Mirșid (centrul de comnă), unde deja există o reţea de apă. Această lucrare importantă a început în 2019 şi a termen de finalizare anul 2021.
Valoarea investiţiei este de . milioane de lei şi lucrările continua și în acest an, urmând ca în perioada următoare să se aloce a treia tranşă de bani.
Până la această dată au fost realizate rezervorul de apă și conducta de rețea până la intrarea în localitatea Popeni. Conducta de canalizare a fost introdusă în subteran pe porțiunile Mirșid – Popeni și Popeni – Jibou, cu legătură în rețeaua de canalizarea a orașului Jibou.
Deși satul Moigrad-Porolissum are o rețea proprie de apă, construită de cetățeni și modernizată ulterior de Primăria Mirșid, localitatea este cuprinsă în mega-proiectul pe POIM al Companiei de Apă și va beneficia de o noua rețea modernă.
Tot în cadrul acestui proiect pe POIM și bazinul din „Făjiște” satul Mirșid, va fi racordat la conducta de apă de la Gilău, atfel încât și celelalte 3 sate: Mirșid, Popeni, Firminiș, vor beneficia de această investiție, astfel încât cele trei localități vor dispune de trei rezervoare de apă: „Făjiște”, Gârceiu și Cuceu.
“Este o lucrare mare pe care sperăm să o ducem la bun sfârşit. Reţeaua de canalizare va fi legată la conducta de canalizare a Jiboului şi la staţia de epurare din Jibou, care este o staţie de o capacitate mare. Facem toate demersurile ca și localitatea Firminiș să beneficieze de rețea de apă și canal, fie prin fonduri guvernamentale sau chiar fonduri europene”, a transmis primarul Călin Bereschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *