Promovarea municipiului Zalău prin plăcuțe turistice cu cod QR

Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, a încheiat un parteneriat cu Asociația “Călător prin România” în vederea promovării turistice a municipiului Zalău prin montarea de plăcuțe turistice cu cod QR (Quick Response), pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din municipiu.

Prin intermediul acestui parteneriat, vor fi utilizate tehnologii moderne pentru promovarea municipiului, plăcuțele cu cod QR fiind montate, pentru început, pe următoarele obiective turistice: clădirea Primăriei Municipiului Zalău, clădirea Transilvania, clădirea Direcției Județene de Cultură, clădirea monument istoric de pe str. Unirii nr. 15 (fostă primărie), clădirea Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul de Artă “Ioan Sima”, Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, Biserica Reformată, Biserica Romano Catolică, Catedrala “Sfânta Vineri”, Casa Memorială “Ady Endre”, Grupul statuar Wesselenyi și Fântâna cu îngerași.

Menționăm că plăcuțele cu cod QR vor fi montate la vedere, astfel încât să nu afecteze structura sau fațada obiectivelor turistice.

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei platforme digitale care poate fi accesată urmând link-ul https://travellerinromania.com/, unde turiștii români sau străini au acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic, în timp real. Platforma va avea patru elemente de interes: obiective turistice și de patrimoniu, port popular, gastronomie și hoteluri autorizate de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Astfel, turiștii vor scana cu telefonul mobil sau cu tableta un cod QR și vor putea citi informații de interes turistic, cultural și istoric despre obiectivele menționate, în limba română, engleză, franceză, spaniolă, chineză, germană, arabă și rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.