Puțin peste 2000 de elevi au participat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

2019 absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru cei 2019 absolvenți ai clasei a VIII-a.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 1851 candidați, iar 168 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost candidați cu temperatura peste maximul admis. Nu a fost cazul pentru subiectele de rezervă și nici candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

• CAZURI SPECIALE, aprobate conform procedurii nr. 26361/ 14.02.2020, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, din care:

– 1 elev susține proba la domiciliu;

– 2 elevi susțin proba în săli separate(un elev cu tulburări specifice de învățare, un elev cu recomandare medicală);

– 1 elev – asigurare calculator;

– 1 elev- mărire caractere.

Conform procedurii 9142/2020, art. 5 alin a) Pentru proba de Limba și literatura română, un număr de 8 elevi sunt izolați la domiciliu și un elev aflat în carantină- spitalizat, confirmat pozitiv cu COVID 19.

Un elev este spitalizat pentru alte condiții medicale.

Aceștia pot susține probele în etapa specială din data de 29 iunie 2020.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.