Recursul de la Cluj al ministrului Bode în scandalul lucrării sale de doctorat, începe cu o amânare

Recursul ministrului Bode în scandalul lucrării sale de doctorat la Cluj care ar fi plagiată începe cu o amânare, azi s-a judecat recursul la Curtea de Apel Cluj.

Bode a înaintat recurs la decizia Tribunalui Sălaj care i-a respins cererea de anulare a hotărârii Comisiei de Etică a Universității ”Babeș-Bolyai”, care a sesizat în două rânduri că lucrarea sa de doctorat ar fi ”profund viciată”. Recursul a fost depus în ianuarie dar termenul în proces a fost fixat doar pentru martie, adică azi. Cu celeritate instanța i-a judecat recursul în această dimineață și i-a amânat cererea pe motiv de recuzare. Astfel, soluția pe scurt a instanței e amânarea soluționării recursului pentru data de 5 mai la ora 9, ”în vederea soluționării cererii de recuzare”.

Recursul ministrului Lucian Bode la decizia instanței de a-i respinge contestația în scandalul de plagiat în care e implicat se judecă peste o lună la Cluj, instanța a fixat termen 22 martie, la două luni de când a fost înregistrat recursul.

Ministrul de Interne Lucian Bode e acuzat că și-a plagiat lucrarea cu care a obținut titlul de doctor la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În cazul său comisia de etică a universității a constatat că lucrarea este ”profund viciată”, dar Bode a atacat decizia comisiei la Tribunalul Sălaj, care i-a respins cererea. Bode a atacat la rândul său decizia instanței, care acum se judecă la Curtea de Apel, instanța a fixat termen în acest caz pentru 22 martie. Să menționăm, termenul a fost fixat la aproape două luni de când a fost formulat recursul, în 26 ianuarie, iar la Curtea de Apel Cluj recursul a fost înregistrat în 2 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.