Reformă în PSD: Lista candidaților la parlamentare, persoane fără probleme penale

Marcel Ciolacu a declarat că, pentru alegerile parlamentare, nu vor putea intra pe liste niciun candidat cu probleme penal, dorind astfel să convingă românii ”că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă unită”.

”Intrăm în logica de precampanie. Vom veni cu un program economic categoric şi cu un program de guvernare. Vom veni cu nişte soluţii concrete, cu o selecţie a celor care ne vor reprezenta în Parlament. Am anunţat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale. Vrem să convingem românii că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă unită”, a declarat liderul PSD la România TV.

Totodată, acesta le-a reproșat ”baronilor” din PSD că partidul nu a obținut un scor mai mare la alegerile locale.

Marcel Ciolacu a afirmat că dacă ”anumiți colegi” ar fi înțeles să se dea la o parte, PSD nu ar fi pierdut Vrancea sau Constanța.

Marcel Ciolacu: PSD are baza necesară să lupte pentru primul loc la parlamentare

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că social-democrații se așteptau să obțină mai multe consilii județene la alegerile locale din 2020. Chiar și așa, demnitarul a subliniat că „e o mărire de aproape 10 procente față de europarlamentare și chiar prezidențiale, turul I”, și susține că formațiunea are „baza necesară” astfel încât să lupte pentru primul loc la alegerile generale din 6 decembrie.

Referitor la procentul obținut de PSD, potrivit estimărilor, Marcel Ciolacu a declarat: „În jur de 34 și noi în jur de 31. Este al treilea scor în istoria PSD cu 3 în față la alegerile locale. A mai fost unul de 33 și ultimul, din 2016, cu 37%. Dacă vrem să fim corecți, ne raportăm la traseul pe care l-a avut partidul în aceste ultimi trei alegeri și vom vedea că este cu adevărat un câștig imens pentru PSD. Eu, cel puțin, tot ceea ce mi-am asumat am îndeplinit. Avem cel mai mare număr de consilii județene, avem cel mai mare aleși primari și automat și aleși locali, și avem cu 3 în față. Sunt premisele că va fi o bătălie destul de interesantă la alegerile generale. În acest moment, partidul are baza necesară de a se lupta pentru primul loc la alegerile parlamentare. Dacă va reacționa la fel de dinamic și la fel de strâns partidul, eu sunt ferm convins că vom câștiga și acele alegeri”.

Marcel Ciolacu: „Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că și-ar dori ca Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, să candideze la un post de parlamentar, după ce a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan.

„Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că doamna Gabriela Firea trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rămânem cel mai mare partid din Romania. La alegerile parlamentare vom avea un scor mai bun care se datorează în mare măsură doamnei Gabriela Firea (…) Doamna Gabriela Firea e sigura care a avut puterea să lupte împotriva acestei drepte unite. Nu am vorbit. Rezultatele bune ale PSD se datorează în mare măsură și doamnei Gabriela Firea”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.