Rețeaua de iluminat public din municipiu, extinsă și modernizată de primarul Ionel Ciunt

Extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public

Cu privire la serviciul de iluminat public din municipiu, în cursul anului 2017 a avut loc fuziunea dintre SC Uzina Electrică Zalău SA și SC Citadin Zalău SRL. Activitatea desfășurată de prestatorul de servicii cuprinde 74 de investiții în rețele noi de iluminat, pe o lungime de 16,2 km, în valoare de 2.000.330,01 lei.
Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalău – etapa I
Proiectul în valoare de 23,099,159.17 lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public. Prin intermediul acestei investiții, pe 12 străzi vor fi demolați stâlpii existenți, vor fi instalați stâlpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și vor fi mutate în subteran rețelele aeriene; pe o stradă se va extinde sistemul de iluminat, iar pe 9 străzi se vor înlocui corpurile de iluminat cu altele, echipate cu telegestiune. De asemenea, prin intermediul proiectului se va realiza centrul de monitorizare al sistemului de iluminat public, 36,4 km de rețea va fi modernizată și extinsă, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat îmbunătățit.
Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalău – etapa II
Un proiect asemănător, pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău-Etapa II este în etapa de contractare.
Acest proiect, în valoare de 13.392.195,16 lei, din care fonduri nerambursabile 13.117.895,35 lei, cuprinde investiții pe 76 de străzi, din care pe 66 se vor înlocui corpurile de iluminat, iar pe 10 se vor înlocui stâlpii și rețeaua în întregime.
Extinderea rețelei de iluminat festiv
Sistemul de iluminat festiv a fost îmbunătățit prin achiziția de noi decorațiuni și extinderea zonelor de amplasare a acestora în municipiu. Iluminatul festiv, amplasat atât pe Bulevardul Mihai Viteazul, cât și pe străzile din cartiere, a fost bogat în ornamente și decorațiuni specifice, bannere, șiruri, plase, șiruri și figurine luminoase. Valoarea decorațiunilor achiziționate este de 472.768,85 lei.
Instalație de iluminat nocturn la Baza de tenis
Terenurile de tenis nr. 1 și 2 de la Baza de tenis a Municipiului Zalău beneficiază de instalație de iluminat nocturn nouă. Investiția cuprinde 60 de corpuri de iluminat echipate cu lămpi de 120W și elemente electrice aferente pentru a asigura buna funcționare. Valoarea investiției este de 11.841,67 lei.
Extinderea instalației pentru iluminarea pistei de alergare din Stadionul Municipal

Pista de alergare din cadrul Stadionului Municipal beneficiază de rețea de iluminat extinsă, în valoare de 33.485,76 lei. Prin intermediul acestei investiții au fost montați stâlpi de iluminat stradal și corpuri de iluminat cu LED și au fost realizate instalații de racordare la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.