Romii din județ dezamăgiți de rezultatele Asociației Partida Romilor Sălaj

Asociația Partida Romilor Pro Europa este singura organizație care reprezintă interesele comunității rrome în Parlamentul României.

Președintele acestei organizații Nicolae Păun este interesat de dezvoltarea comunității de rromi la nivel național prin reprezentarea acestora în Consiliile Locale și Consiliile Județene de la nivelul fiecărui județ. Domnul Nicolae Păun în ultimii ani a încercat o reformă în cadrul organizației prin implicarea unei elite rrome, tineri pregătiți în difrite domenii.

Nu așa stau lucrurile în filiala Sălaj a acestei organizații care are o implicare foarte slaba sau nevăzută de rromii din Sălaj. Salajul este cotat ca un județ fruntaș între județele cu cei mai mulți rromi din România după Mureș și Călărași.

În Sălaj cifrele arată conform ultimului recensământ că rromii sunt 6,9% din totalul populației, adică aproximativ 17.000 de locuitori. Organizația este condusă de familia Otvos și un secretar. Aceștia muncesc de la domiciliu, rar ajung la sediul organizației sau în comunitățile de rromi.

Anul acesta Asociația Partida Romilor la alegerile locale a fost mai leneșă, a omis sa depună liste la Consiliile Locale în cele mai multe și numeroase localitati din Salaj. Încă 4 ani soarta rromilor va fi decisă de alții, încă 4 ani de sărăcie și marginalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.