Roxana Dîrjan – tânăra solistă cu un viitor promițător în lumea muzicii populare

Roxana Dîrjan, din Zalău, este un talent recunoscut în țară, deși are doar 20 ani. A absolvit Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau si continuă studiile la Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj. De cântat se ține însă de la vârsta de 6 ani, când părinții au înscris-o la Palatul Copiilor din Zalău, unde a urmat cursuri de canto – muzică ușoară.

După ce a început să fie încurajată și apreciată de lumea din jurul ei, în special de părinti, Roxana a decis să continue să cânte. Si așa se face că ajunge pe mâinile celei mai renumite profesoare de muzică populară din Salaj, Cornelia Neaga, directoarea Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, care a lansat numeroși artiști de muzică populară.

„Eu, Roxana Diana Dîrjan, mă prezint în fața dumneavoastră drept o tânără pasionată de muzică și folclor. Cum nimic nu e întâmplator, consider că norocul mi-a surâs încă de când m-am născut într-o zi specială, zic eu, 14 februarie, în municipiul Zalău și reprezint cu mândrie județul Sălaj.

Începând de la vârsta de 14 ani am activat la Clubul Copiilor Simleu Silvaniei, loc unde am întâlnit un dascăl minunat, care m-a sprijinit neconditionat. Mă consider norocoasă și binecuvântată totodată că am avut ocazia ca glasul meu să fie șlefuit de doamna profesor Cornelia Neaga. În prezent sunt solistă a Ansamblului “Barcăul” Șimleu Silvaniei.

Adun in minte rod bogat de învățătură , graiul sufletului îl dăruiesc lumii prin cânt,iar portul strămoșesc îl îmbrac cu credința biruinței tradiției populare, a maiestriei si a pasiunii gândului si a mâinii creatorului de frumos.

Lumea mi-a dăruit tumultul vieții autentice și toamnele și primăverile ei minunate, dar mai ales nesfârșita vară a bucuriei de a cânta. Azi, eu cânt lumii despre dorurile si durerile omenești, despre feciorii și fetele satelor noastre, despre împlinirile si năzuințele neamului meu sfânt.

Vă dăruiesc cu drag, prin cântul popular, un crâmpei din sufletul meu tânăr”, spune tânăra cântăreață Roxana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.